En col·laboració amb

ECONOMIA

Barcelona posa en marxa un nou protocol per un mercat laboral més digne

Les ofertes de treball gestionades per Barcelona Activa establiran un mínim de 1.000 euros de salari i sis mesos de durada

pisarello

pisarello

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Barcelona ha donat llum verda a un nou protocol laboral que pretén aconseguir un mercat laboral més digne. Aquest nou protocol fixa contractes de sis mesos i un salari superior als 1.000 euros en les ofertes de treball gestionades mitjançant els serveis d'intermediació laboral de Barcelona Activa, així com en les ofertes publicades a la web Barcelona Treball. El protocol pretén garantir un lloc de treball de qualitat, del qual les empreses municipals han de ser el principal exemple.

El primer tinent d'alcaldiaGerardo Pisarello, destaca que les mesures posades en marxa permeten avançar cap a un segell de qualitat de la ciutat amb relació a les condicions laborals. “Treballem amb els actors socials i econòmics amb l'objectiu d'establir un salari mínim de referència, perquè a la ciutat ningú guanyi menys de 1.000 euros”, ha assegurat.

SUPORT SINDICAL

Notícies relacionades

El protocol, que té el suport dels agents sindicals, se suma a les iniciatives de l'Estratègia per a l'ocupació de Barcelona, en favor d'una contractació justa i sostenible. En aquest sentit, recentment es van anunciar les primeres licitacions amb criteris d'eficiència social per garantir un lloc de treball de qualitat i no discriminatori.

Durant el 2016, unes 1.000 persones s'han incorporat al mercat laboral mitjançant els serveis d'intermediació de Barcelona Activa, 300 més que l'any anterior.

Temes:

+Barcelona