En col·laboració amb

SOCIETAT

Els refugiats, protagonistes de l'espai 'Associa't a la festa' de la Mercè

Durant la Mercè, la plaça de Catalunya es convertirà en la festa de les associacions de Barcelona per segon any consecutiu, amb gairebé dues-centes activitats

asociate a la merce

asociate a la merce

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Més de dues mil persones voluntàries165 entitats i col·lectius de Barcelona i gairebé 200 activitats familiars, festives i singulars. Torna 'Associa't a la festa', l'espai de trobada del teixit associatiu barceloní. Els dies 23, 24 i 25 de setembre, en el marc de les festes de la Mercè, la plaça de Catalunya es convertirà en l'epicentre dels valors que potencien les associacions de la ciutat: la diversitat cultural, la igualtat de gènere o la transformació social, entre altres.

L'edició d'aquest any vindrà marcada per diverses novetats, i entre les quals la crisi de les persones refugiades tindrà una rellevància especial. En una carpa s'oferiran diverses activitats que abordaran el tema. Allà s'ubicarà el Bar Refugi, un espai per escoltar, en primera persona i amb un te a la mà, l'experiència migratòria d'algunes persones refugiades.

Notícies relacionades

La majoria de les activitats d'aquesta segona edició d''Associa't a la festa' s'han generat mitjançant processos participatius en xarxa, amb la col·laboració de més de cent cinquanta entitats amb perfils molt diferents, i amb uns resultats que destaquen per la singularitat, la creativitat, la proposta artística i participativa, el reflex del que el teixit associatiu representa per a la Mercè: un motor bàsic d'aquesta celebració i un canal per a la participació popular organitzada.

'ASSOCIA'T A LA FESTA', MÉS ENLLÀ DE LA MERCÈ

Lluny de limitar l'activitat a la festa major de la ciutat, 'Associa't a la festa' promourà un programa anual i es convertirà així en una plataforma en què s'ofereix un punt de trobada, coordinació i acció comunitària per a les entitats que ajudi a visibilitzar la seva tasca i les acosti a la ciutadania.

Temes:

+Barcelona