En col·laboració amb

URBANISME

La Escocesa revitalitzarà l'eix Pere IV

Completada la compra del 93% de l'antiga fàbrica La Escocesa, al Poblenou, on es construirà vivenda i equipaments públics

laescocesa

laescocesa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'adquisició de tres parcel·les més per part de l'Ajuntament de Barcelona de l'antiga fàbrica La Escocesa, al Poblenou, permetrà construir unes vuitanta vivendes públiques i altres equipaments d'ús comercial o cultural. La inversió de 10 milions d'euros, amb els quals s'ha evitat la construcció de vivendes de luxe per part d'un promotor privat, és una mostra de la recuperació del patrimoni per combatre l'expulsió dels veïns i veïnes.

La tinent d'alcaldia d'EcologiaUrbanisme i MobilitatJanet Sanz, destaca que “és una reivindicació històrica i una actuació estratègica per al barri i per a la ciutat. Recuperem el patrimoni industrial per combatre la gentrificació”.

L'ús del complex fabril, que permetrà la revitalització de l'eix civil i cultural de Pere IV, acabarà de decidir-se amb un procés participatiu amb entitats, veïns i veïnes del barri. Actualment, un dels edificis de titularitat municipal, la Nau Johnson, ja és un espai de treball per a artistes, i una de les naus adquirides també es destinarà a aquest ús.

MEMÒRIA INDUSTRIAL

Notícies relacionades

“Recuperem un espai emblemàtic de la memòria industrial de Barcelona al servei de la cultura, que ens permet impulsar una àrea amb molta potencialitat”, ha destacat el tinent d'alcaldia d'EmpresaCultura i InnovacióJaume Collboni, que ha puntualitzat que “l'eix Pere IV és important per a les indústries creatives de la ciutat”.

El conjunt fabril, de mitjans de segle XIX, està catalogat des del 2006 com a Bé Cultural d'Interès Local. Un any després es va incorporar al programa Fàbriques de Creació Artística.