En col·laboració amb

Decret Municipal

Ciutat Vella limita les rutes amb 'segways' d'ús comercial

L'Ajuntament de Barcelona aprova un decret que recull aquesta restricció basant-se en les condicions de singularitat del districte

segway

segway

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona aprova un nou decret per restringir la circulació dels vehicles de mobilitat personal a Ciutat Vella, com a conseqüència de la saturació de l'espai públic d'aquest tipus de vehicle i del seu ús, cada vegada més estès en activitats econòmiques i turístiques, com el lloguer.

D'aquesta manera, durant els pròxims sis mesos, els vehicles d'ús personal i els cicles de més de dues rodes, que inclouen ‘segways’, però també les rodes elèctriques o els patinets amb motor, entre d'altres, que tinguin un ús comercial, només podran circular per dues rutes determinades de Ciutat Vella, una que surt de la plaça del Portal de la Pau i travessa els passeigs de Colom, d'Isabel II, del Marquès de l’Argentera i de la Circumval·lació, i una altra que passa pels passeigs de Picasso, Lluís Companys i Pujades i arriba fins a l'avinguda Meridiana.

L'objectiu és buscar l'equilibri en l'ús de l'espai públic en un districte que, segons la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, té l'espai molt saturat. “No volem restringir els vehicles de mobilitat personal, sinó el seu ús comercial”, remarca Pin.

VIGÈNCIA DE SIS MESOS

Notícies relacionades

El decret tindrà una vigència de sis mesos i després s'avaluarà el seu impacte. Per garantir el seu compliment es disposarà de vuit agents cívics a la zona de la Barceloneta i d'una patrulla de la Guàrdia Urbana específica per a aquesta tasca en el districte.

Fins fa poc aquests vehicles no tenien una reglamentació que establís com havien de circular per la ciutat, el que ocasionava problemes de convivència amb els vianants, sobretot a les zones més concorregudes o en èpoques de major afluència de visitants com l'estiu. Per això, recentment es va aprovar en plenari municipal la modificació de l'Ordenança de circulació de vianants i vehicles.