En col·laboració amb

Barcelona inaugura un centre pioner de recursos LGTBI

Els espais i el model de gestió del centre s'han treballat de manera participativa amb les entitats LGTBI de Barcelona

centrolgtbi

centrolgtbi

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El primer centre municipal de recursos LGTBI de l'Estat espanyol estarà situat al carrer del Comte Borrell, al districte de l’Eixample, amb més de 1.200 metres quadrats destinats a oferir serveis especialitzats d'atenció directa. Les obres de l'edifici començaran al mes d'octubre i es preveu que s'acabin l'octubre del 2018.

L'equipament municipal centralitzarà tasques d'informació i assessorament. El col·lectiu LGTBI de la ciutat ha definit de manera participativa la disposició i les funcions de l'espai. La regidora de Feminisme i LGTBILaura Pérez, ha recordat que “aquesta ha sigut una demanda històrica del moviment LGTBI. Són moltes les ciutats emblemàtiques del moviment que tenen centres de referència i aviat podrem veure com Barcelona també tindrà el seu propi espai”. Ho ha afirmat la setmana en què s'ha commemorat la primera manifestació reivindicativa a l'Estat pels drets del col·lectiu LGTBI, que va tenir lloc a Barcelona fa 40 anys.

ESPAI POLIVALENT

Notícies relacionades

Les obres del nou local es licitaran aquesta setmana. L'edifici tindrà un model de gestió cívica i s'estructurarà en tres nivells i zones, que el faran funcional i polivalent: un espai d'entrada i acollida a la planta baixa, una zona central per fer activitats participatives al primer nivell i una part destinada als serveis d'assessorament i a l'ús d'entitats a la planta superior. També hi haurà una sala privada per fer proves de VIH/SIDA, un espai per al personal de l'entitat gestora, una sala polivalent per a tallers o conferències, una sala d'actes, tres sales de reunions, un centre de documentació amb taules de consulta, un despatx per al Consell LGTBI, un espai relacional i un magatzem.

La inversió estimada per al centre de recursos és d'1.428.348, 57 euros (IVA inclòs).

Temes:

+Barcelona LGTBI