En col·laboració amb

Barcelona dona un impuls a l'autonomia i l'emancipació de la gent jove

El pla, elaborat durant un procés participatiu de més d'un any, ha sigut aprovat pel ple

jovenes

jovenes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Pla d'Adolescència i Joventut s'ha elaborat a partir d'un procés participatiu de més d'un any en què han intervingut centenars de persones entre joves, representants d'entitats juvenils, experts i representants dels diferents grups municipals.

El nou pla, aprovat pel ple municipal el 30 de juny, s'estructura en quatre grans eixos amb un total de 182 mesures centrades a facilitar l'emancipació, contribuir al benestar dels joves, fomentar que participin en la transformació de la societat i treballar les diferents accions a escala de districtes i barris. L'objectiu és facilitar els processos d'emancipació de la gent jove de la ciutat.

Una de les mesures més destacades del Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021 és la reserva per a persones de menys de 35 anys d'un 30% de totes les vivendes públiques adjudicades de lloguer i en dret de superfície. Amb això es pretén dotar la població jove de la ciutat de prou recursos per superar les dificultats per accedir a una vivenda, provocades per l'augment dels preus del lloguer en el mercat lliure.

MESURES LABORALS I DE BENESTAR

Pel que fa a l'aspecte laboral, es donaran ajudes per a la contractació de persones joves, però només a les empreses que acreditin feines de qualitat, i també es posarà en marxa un programa que impulsi el retorn del talent jove que ha emigrat i que vol tornar a Barcelona.

Notícies relacionades

Amb referència al foment del benestar de les persones joves, el pla preveu disposar d'espais d'atenció individual pel que fa a la salut sexual i reproductiva, a més d'ampliar a tots els districtes els serveis que ja hi ha d'escolta i acompanyament individual. També s'elaborarà un nou pla d'equipaments i serveis juvenils per millorar la xarxa existent i oferir millors serveis de promoció i informació.

Es continuarà treballant estretament amb l'àmbit associatiu juvenil, sense deixar de banda oferir circuits i espais perquè els nois i les noies no associats també puguin ser motors de transformació de la ciutat. Aquest aspecte participatiu ja ha format part de la mateixa elaboració del pla. El pla, a més, s'ha treballat des de la perspectiva de gènere i incorpora mesures per prevenir i lluitar contra les discriminacions, no només per motius de gènere sinó també per origen cultural o diversitat funcional.

Temes:

+Barcelona Joves