En col·laboració amb

Balanç positiu del programa Làbora el 2016

El programa va fer possible que prop de 2.000 persones en risc d'exclusió obtinguessin un contracte laboral

 

  / AJUNTAMENT DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El programa Làbora, que fomenta l'ocupació de persones amb dificultats especials d'accés al mercat laboral, va fer possible que es firmessin 1.967 contractes laborals durant el 2016, un 27,9 % més que l'any anterior. De les 3.304 persones que van completar l'itinerari de formació i millora competencial, prop de la meitat han trobat feina a través del projecte.

En total, el 2016 es van atendre 8.278 persones, un 20% més que durant l'any anterior, fet que satisfà un dels objectius d'aquest programa de ciutat, que tracta de capacitar professionalment els usuaris i ajudar a trobar feina el màxim nombre possible de persones.

En aquest sentit, la tinent d'alcaldia de Drets SocialsLaia Ortiz, ha assegurat que s'està “consolidant un model d'inserció laboral propi elaborat amb les entitats i orientat a persones en risc d'exclusió”.

Ortiz també ha explicat que, malgrat la temporalitat actual del mercat del treball, “la qualitat dels contractes impulsats per Làbora és millor que l'informe que tenim del conjunt de la població”, cosa que parla positivament de la “tasca quotidiana que porta a terme aquest programa per apostar per la qualitat”.

MÉS PRESSUPOST

El pressupost del programa s'ha incrementat fins als 3,2 milions d'euros per poder posar en marxa fins a 24 noves accions formatives i ampliar a sis nous punts Làbora la xarxa d'informació del programa existent a la ciutat.

Notícies relacionades

Destaca la perspectiva de gènere del programa, ja que del total de participants el 55% eren dones. Per edats, el col·lectiu d'entre 35 i 54 anys representa el 62%. Nou Barris (18,8%), Sant Martí (14,7%), Ciutat Vella (11%) i Sants-Montjuïc (10,9%) són els districtes amb més participants.

Làbora, una de les estratègies del Pla d'Actuació per a l'Ocupació, compta amb el suport de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) juntament amb les entitats socials Creu RojaEntitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) i la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (Feicat).