En col·laboració amb

Barcelona posa en marxa un pla per al veïnat i contra la gentrificació

La recuperació del Borsí i de Can Seixanta, l'habilitació de nous usos al Moll de la Fusta i unes polítiques de vivenda específiques són mesures destacades del Pla de Barris per al Raval sud i el Gòtic sud

 

  / AJUNTAMENT DE BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La lluita contra la gentrificació i a favor del dret dels veïns a viure en el seu barri en condicions dignes i assequibles són els principals objectius del Pla de Barris del Gòtic sud i del Raval sud. Aquests barris, que són dels que perden més població a l'any, crearan els mecanismes necessaris per dotar-se de condicions dignes i assequibles per viure-hi.

Els projectes motors, les principals mesures incloses dins del Pla de Barris, inclouen des de la construcció de nous equipaments que creen teixit social als barris fins a la millora de les condicions del parc de vivenda. La recuperació dels edificis de Can Seixanta i del Borsí per al barri, polítiques de vivenda específiques per al territori i l'habilitació de nous usos al Moll de la Fusta són les accions més rellevants.

Amb el nom “Viure al barri” es plantegen tres mesures específiques perquè el veïnat pugui quedar-se a viure al barri en condicions dignes, amb subvencions per a la rehabilitació que incloguin clàusules antigentrificació, subvencions per a les finques de màxima complexitat i alta vulnerabilitat i incentius en les mesures antisoroll que incloguin les rehabilitacions.

Can Seixanta, l'antiga casa fàbrica, es convertirà en noves vivendes públiques i equipaments per al veïnat, amb especial atenció als joves i a les entitats que fomentin la transformació i la cohesió social a través de la cultura.

El Borsí es rehabilitarà i acollirà la biblioteca pública Andreu Nin, que ja no compartirà espai amb l'Escola Superior de Disseny Elisava, a La Rambla. A més d'acollir la biblioteca, al Borsí també s'establiran equipaments de proximitat per potenciar les xarxes veïnals i els usos relacionats amb els joves, la cultura i la convivència.

El projecte del Moll de la Fusta es coneixerà com a “Port(a) veïnal” i planteja guanyar aquest gran espai públic per als veïns amb la finalitat de convertir-lo en espais esportius per a joves, zones de jocs infantils i espais d'oci veïnal i relació comunitària.

RECUPERAR EL BARRI PER ALS VEÏNS

Notícies relacionades

La inversió al Pla de Barris al Raval sud i Gòtic sud serà de 22.807.500 euros i inclourà altres accions destacades per recuperar el barri per als veïns, com redissenyar espais, usos i circulació de la rambla del Raval, les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí o la intervenció a la zona dels jardins de les Voltes d’en Cirés. També es portaran a terme diferents accions per enfortir la xarxa veïnal, la salut comunitària i l'activitat econòmica de proximitat.

El Pla de Barris és un projecte del Govern municipal que va néixer l'any 2016 i que pretén desfer les desigualtats als barris més vulnerables de la ciutat. Aquest projecte afecta setze barris i està dividit en deu plans, tres dels quals ja s'estan desplegant.