En col·laboració amb

El 'software' de decidim.barcelona s'estén a sis ciutats de l'àrea metropolitana

Un conveni amb Localret i la Diputació permetrà a altres municipis utilitzar aquesta plataforma tecnològica de participació ciutadana

170201-conveni-plataforma-decidim-barcelona-localret-2

170201-conveni-plataforma-decidim-barcelona-localret-2

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona ha firmat un conveni amb el consorci d'administracions locals Localret, la Diputació de Barcelona i sis municipis metropolitans (l’Hospitalet de LlobregatTerrassaSabadellBadalonaGavà i Sant Cugat del Vallès) per compartir l'ús del 'software' de la plataforma participativa decidim.barcelona.

La plataforma beu del codi de Decideix Madrid i està programada amb estàndards oberts, amb la voluntat de potenciar la cooperació entre les ciutats. dedicim.barcelona compleix just un any i té 25.000 usuaris registrats en els onze processos participatius que s'han obert, com els relatius al Teatre Arnau, el pressupost de l’Eixample o la xarxa de bus.

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau ha explicat que “la ciutadania és un capital essencial per a les nostres ciutats, que exigeixen poder aportar i ho han de poder fer. La participació és clau per a l'Ajuntament de Barcelona, i decidim.barcelona és un canal que ho permet. I ara ens permetrà, també, cooperar entre ciutats”.

Notícies relacionades

El portal decidim.barcelona és una infraestructura democràtica digital i pública –realitzada amb 'software' lliure i codi obert– de participació transparent i rastrejable, és a dir, que permet realitzar un seguiment de les propostes de la ciutadania, saber el seu resultat, conèixer les respostes de les institucions.

L'àrea de Participació de l'ajuntament ha elaborat un codi de garanties democràtiques perquè es faci un bon ús de la plataforma; d'aquesta manera, les institucions que la utilitzin hauran de garantir la seva transparència i traçabilitat i hauran d'assegurar l'accés universal a la participació i el manteniment del caràcter lliure i obert del codi i els seus derivats. A més, s'ha creat un grup de treball intermunicipal per compartir el treball i les millores de l'eina.