En col·laboració amb

Conveni amb el Col·legi de Farmacèutics per ampliar el projecte Radars

La xarxa comunitària del projecte Radars combat l'aïllament i el risc d'exclusió de les persones grans que viuen soles

radares

radares

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Radars està format per una xarxa comunitària preventiva que fa un seguiment personalitzat de les persones grans que viuen soles i les ajuda a vincular-se a les activitats i els serveis dels seus barris.

Actualment està present en 31 barris de Barcelona, “i avui posem les bases per arribar al 70% dels barris barcelonins fins al 2019“, ha explicat la tinent d'alcalde de Drets SocialsLaia Ortiz, que ha afegit: “És un autèntic impuls comunitari.”

El projecte Radars va néixer a Gràcia l'any 2008 per acompanyar les persones grans que viuen soles i que no disposen d'una xarxa social i familiar estable, i amb els anys s'ha convertit en un projecte de col·laboració entre el veïnat, els comerços de barri i els serveis socials.

Les farmàcies també són un pilar important; de fet, el nou conveni firmat amb el Col·legi de Farmacèutics preveu que les farmàcies de barri es converteixin en un espai per intercanviar experiències i un punt de trobada d'educació sanitària.

Notícies relacionades

Són un total de 495 farmàcies dels barris les que participen en el projecte, a més dels 877 comerços i els més de 1.200 veïns voluntaris; un projecte que en total atén 712 persones grans de la ciutat.

Radars, segons ha explicat Laia Ortiz, “és un exemple extraordinari d'implicació de la comunitat en la qualitat de vida dels seus veïns. Una vida comunitària densa, activa, implicada i compromesa és capital social, un capital tan valuós com l'econòmic”.