En col·laboració amb

ADOPCIÓ D'ANIMALS

Augmenten les adopcions d'animals de companyia al CAACB

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona va donar en adopció 587 animals durant el primer semestre del 2016

aumentan-adopciones-animales-de-compaa

aumentan-adopciones-animales-de-compaa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Cada any, uns dos mil animals de companyia, gossos gats, són trobats al carrer, perduts o abandonats i és el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) qui garanteix el benestar d'aquests animals i se n'ocupa fins que es retroben amb les seves famílies o poden ser adoptats.

Les adopcions d'animals es consoliden com una de les opcions preferents a l'hora de tenir un animal de companyia. De fet, el primer semestre del 2016 es van fer 587 adopcions al CAACB.

Aquestes xifres suposen un lleuger increment pel que fa als gossos (363 respecte als 350 del mateix període de l'any 2015) i un increment significatiu pel que fa als gats (224 respecte als 183 del mateix període de l'any passat).

Malgrat aquestes dades, l'abandonament és elevat, ja que el 2015 van entrar al CAACB un total de 2.175 animals abandonats (1.491 gossos i 684 gats) i durant el primer semestre del 2016 van ingressar 906 animals (572 gossos i 334 gats).

EL NOU CAACB AVANÇA

L'Ajuntament de Barcelona està treballant per construir el nou CAACB, que s'ubicarà en uns terrenys propietat de l'ajuntament situats al terme municipal de Montcada i Reixac.

L'equipament tindrà 90.000 metres quadrats i l'avantprojecte serà presentat, quan estigui més avançat, a les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals, en el grup de treball constituït per realitzar el seguiment del projecte, les obres del qual està previst que comencin el 2018.

Notícies relacionades

Paral·lelament al projecte del nou CAACB, s'ha dut a terme un pla de millora de la gestió i les prestacions de l'actual centre: s'ha reforçat el servei d'etologia, s'està treballant en el projecte de voluntariat i s'han realitzat millores bàsiques urgents, com l'equipament del quiròfan i la sala de consultes externes, la renovació de les gàbies de quarantena de gats i la creació d'un espai per allotjar cries i gossos sèniors.

Aquest pla de millora s'està realitzant amb una inversió de 130.000 euros.