Fins dimarts

Activada l'alerta per neu més important en quatre anys a Tòquio

El trànsit aeri i ferroviari i el transport per carretera estan afectats

Les fortes nevades registrades avui a Tòquio han activat l’alerta més important per aquest fenomen meteorològic en quatre anys. / ATLAS VIDEO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les fortes nevades registrades a Tòquio han activat l'alerta més important per aquest fenomen meteorològic en quatre anys, a més d'afectar el trànsit aeri i ferroviari, així com al transport per carretera al centre i el nord del país.

Fins a les 15.00, hora local (6.00 GMT), les principals aerolínies van cancel·lar 154 vols, la majoria amb destí o sortida als aeroports toquiotes de Haneda i Narita, després que l'Agència Meteorològica del Japó (JMA) pronostiqués fortes nevades fins dimarts al matí.

La neu podria arribar a capes de 30 centímetres a la regió nord-oriental de Tohoku i el centre de l'illa principal de Honshu, on hi ha la capital japonesa, que també es veurà afectada, mentre que a la zona oest del país asiàtic es podrien situar als 20 centímetres i fins als 15 centímetres al sud, va dir la JMA.

L'agència va emetre una alerta per les intenses nevades gairebé a tota la regió capitalina, cosa que no passava des del 14 de febrer del 2014, quan les fortes nevades van causar sis morts, més d'un miler de ferits i greus alteracions a la xarxa de transport.

Més d'un centenar de trens que operen el servei ràpid en diverses línies que connecten el centre de Tòquio amb les prefectures adjacents de Yamanashi, Chiba, Tochigi i altres de més llunyanes com Nagano o Shizuoka han suspès les seves operacions avui, una xifra que podria anar en augment, informa la cadena pública japonesa NHK.

Tornar abans a casa i no sortir

Notícies relacionades

L'agència meteorològica nipona ha recomanat tornar a casa abans que el temporal s'intensifiqui, mentre que el Ministeri de Transport ha instat els ciutadans a "evitar sortir si no és necessari o una emergència", i els conductors, a preparar les cadenes.

S'espera que les carreteres també es vegin afectades i que totes les autopistes que connecten Tòquio quedin tancades dimarts, així com altres vies a Kyoto, al sud-oest de la capital japonesa, ha detallat NHK. 

Temes:

Neu Tòquio