REGISTRES GÈLIDS

Fred extrem: -20,8º a Cantalojas, al nord de Guadalajara

La petita localitat, situada a 1.320 metres d'altura a la serra d'Ayllón, sol registrar temperatures extremes a l'hivern

cantalojas 04 plaza mayorayuntamiento

cantalojas 04 plaza mayorayuntamiento

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La petita localitat de Cantalojas, al nord-oest de la província de Guadalajara, va registrar aquest dimarts a la matinada una mínima de -20,8º, la temperatura més extrema de l'actual hivern a Espanya, segons mostren les dades recollides per una estació meteorològica de la xarxa d'aficionats Meteoclimatic. La vigília havien sigut -18,2º.

Dintre de la xarxa oficial de l'Aemet, la temperatura mínima més extrema la va obtenir La Riba de Escalote, a Sòria, amb -16,6º, seguit de Fresno de Cantespino, a Segòvia, amb 15,3º. A Sigüenza, situada 60 quilòmetres al sud de Cantalojas, es va arribar a -14,3º.

Notícies relacionades

Cantalojas, situada a la serra d'Ayllón a una altitud de 1.320 sobre el nivell del mar, és un dels tradicionals pols del fred de l'interior peninsular. L'any 2016 va registrar una temperatura de -24º i en molts altres hiverns s'arriba a -20º.

No obstant, encara queda lluny el rècord oficial espanyol de -32º, que es va obtenir a l'Estany Gento (Pallars Jussà, Lleida) el 1956, encara que es tracta d'un lloc no habitat. Si s'exceptua l'alta muntanya, el primer lloc correspon a Calamocha (Terol), amb -30º el 1963.