Avís per risc

Baixada de temperatures aquest cap de setmana

El mal temps afectarà aquest divendres 20 províncies

2
Es llegeix en minuts

Una vintena de províncies tindrà activat aquest divendres l'avís per risc (groc) o risc important (taronja) per fenòmens costaners, vent o nevades, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). De cara al cap de setmana, a Catalunya, les temperatures baixaran, encara que predominarà el sol. A la resta d'Espanya les temperatures també aniran a la baixa.

Pel que fa a aquest divendres, concretament, l'avís per fenòmens costaners afecta 10 províncies del nord i del sud-est peninsular. Així, el mar combinat del nord-oest amb onades de cinc a set metres motivarà l'avís taronja a la Corunya, Lugo, Astúries, Cantàbria, Biscaia i Guipúscoa i de color groc serà l'avís a Pontevedra, on la mar combinada del nord-oest provocarà onades de 4 a 5 metres.

També tindrà avís de risc per fenòmens costaners Tarragona, per vent del nord-oest força 7, així com Almeria i Granada per vent de l'oest amb intervals de força 7.

A més, vuit províncies del nord tindran avís per nevades que podran acumular 5 centímetres de gruix a Cantàbria i de 7 a 15 a Lleida, Astúries, Lleó, Burgos, Palència, Navarra i Osca.

Vent a Tarragona

Així mateix, el vent fort amb una velocitat de 70 a 80 quilòmetres per hora ha provocat l'avís de risc a les províncies de Tarragona, Castelló, València, Múrcia, Alacant i Almeria.

Precipitacions persistents i nevades al Cantàbric i al Pirineu. Vent fort o amb intervals fort al Cantàbric, zones del nord-est peninsular i les Balears.

Aquest divendres, l'Aemet preveu cel molt tapat al Cantàbric i al Pirineu i precipitacions localment persistents. També preveu precipitacions a la resta del vessant atlàntic peninsular, que seran més abundants a la seva meitat nord durant la primera meitat del dia, i a la meitat sud en la segona i que seran més importants a les àrees de muntanya.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, estima que hi ha possibilitat d'alguns xàfecs febles a l'àrea mediterrània, que seran més probables a les Balears i no descarta pluges febles al nord de les illes Canàries, sobretot en les de més relleu.

Les precipitacions seran en forma de neu a partir de 800 a 1.000 metres al quadrant nord-est i de 900 a 1.100 metres a la resta de la meitat nord.

Temes:

Hivern Fred