SINISTRE FORESTAL

Una burilla, possible origen de l'incendi de Sant Fruitós de Bages

Les flames van cremar unes 80 hectàrees de vegetació

 

  / GRAE

1
Es llegeix en minuts

Una burilla és el possible origen de l'incendi, ja controlat, que dijous va cremar unes 80 hectàrees i va obligar a evacuar una urbanització a Sant Fruitós de Bages, segons les primeres hipòtesis dels Agents Rurals, dependents del Departament d'Agricultura de la Generalitat. Les flames van afectar un perímetre d'unes 150 hectàrees, tot i que les afectades directament per les flames van ser unes 80.

Segons ha informat el cos, que juntament amb els Mossos d'Esquadra investiga l'origen de l'incendi, una burilla, suposadament llançada sense apagar a una zona agrícola, al costat d'un camí s Sant Fruitós, va causar el foc.

Una vintena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat han remullat aquesta matinada la zona on ahir va començar l'incendi, que ha afectat especialment terrenys agrícoles.

Els Bombers han informat que a partir d'ahir a la nit es van anar retirant algunes dotacions i que quatre d'elles es van quedar fins a primera hora del matí d'alvui, divendres, sufocant petites brases i evitant que es revifessin les flames. A aquestes hores quedava a la zona un reforç de dues dotacions de Bombers.

ELS DESALLOTJATS

Notícies relacionades

Poc abans de dijous a les 20.00 hores, els Bombers van aconseguir controlar l'incendi, que havia obligat a evacuar un centenar de veïns de la urbanització La Rosaleda, a reubicar en unes instal·lacions més segures els clients d'un càmping pròxim i a tallar tres carreteres locals.

Dins del perímetre del foc hi havia una casa a l'interior de la qual no hi havia ningú en aquells moments i que va resultar afectada per les flames, que van arribar a un cobert on s'emmagatzemava llenya. El foc també va cremar un vehicle en desús aparcat a l'exterior d'una ferrovelleria, així com finestres i portes d'una explotació ramadera aïllada i sense animals al seu interior.