BOSCOS SECS

La Generalitat activa la prealerta del Pla Infocat per risc d'incendi

Les temperatures arriben aquest divendres al màxim setmanal a Catalunya

mapa

mapa

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous l'alerta del Pla Procicat per onada de calor i la prealerta del Pla Infocat per risc d'incendis forestals. Les mesures estaran activades fins dissabte, com a mínim.

La major part de Catalunya està actualment en situació de risc moderat (groc) d'incendi forestal, el nivell 2 en una escala de 0 a 5, encara que en una vintena de comarques hi ha zones amb nivell alt (taronja), principalment a totes les serres litorals i prelitorals, a causa de la baixa humitat ambiental i les elevades temperatures.  

Les autoritats recorden que està prohibit llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses o aglomeracions amb persones, i també que no es poden fer fogueres en zones forestals.

Notícies relacionades

Pel que fa a la calor, les comarques més afectades seran les interiors de Catalunya i el pic de calor es produirà durant aquest divendres, de manera que recomanen extremar les precaucions en les activitats a l'exterior.

Protecció Civil, que informa que en l'onada de calor de la setmana passada es van atendre 223 incidents, ha remès el missatge d'alerta per onada de calor i les principals recomanacions als responsables de Direcció General de la Joventut i a les empreses de teleassistència i la Creu Roja.