VOLS CANCEL·LATS

Una tempesta de sorra torna a cobrir Pequín d'una capa de pol·lució

Les autoritats recomanen que grups de risc com nens o avis no surtin de casa

36601937 60

36601937 60 / GREG BAKER (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Pequín ha aparegut aquest dihous amb nivells de contaminació considerats perillosos per les autoritats i amb una visibilitat molt baixa en la seva atmosfera urbana, a causa d'una tempesta de sorra que afecta la ciutat i ha obligat a cancel·lar nombrosos vols.

La tempesta, un fenomen habitual al nord de la Xina cada primavera degut a la proximitat de deserts com el de Gobi, ha provocat que el nivell de partícules PM-10 (d'unes 10 micres de diàmetre) superi els 1.000 micrograms per metre cúbic, una de les concentracions més altes de l'any.

També és alt, encara que no tant (més de 500 micrograms per metre cúbic), el nivell de les partícules més petites PM-2,5, considerades les més nocives per a la salut i freqüents components del boirum (boira contaminant) que afecta l'atmosfera del nord de Xina sobretot en els mesos hivernals.

Les autoritats de Pequín han emès una alerta blava a causa de la tempesta de sorra, que afecta una vasta regió del nord de la Xina que inclou les regions de Xinjiang i Mongòlia Interior, als extrems nord-oest i nord del país.

Notícies relacionades

S'espera que aquesta situació afecti la regió fins demà, divendres, segons els meteoròlegs.

Davant els actuals nivells de contaminació, es recomana que grups de risc com nens o avis no surtin de casa.