CANVI METEOROLÒGIC

Arriben pluges i torna el fred

Els termòmetres se situaran per sota dels valors habituals per a l'època

1
Es llegeix en minuts

Les temperatures experimentaran a partir d'aquest dimarts "un descens brusc” a tot Espanya tret de les Canàries, com destaca l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a causa de l'arribada d'una massa d'aire fred en altura procedent del nord d'Europa. Les temperatures diürnes podrien baixar fins a 15 graus en zones de l'interior.

En el cas concret de Catalunya, abans del fred s'esperen xàfecs acompanyats d'aparell elèctric i calamarsa que podrien ser intensos al Pirineu i Prepirineu. El Servei Meteorològic (SMC-Meteocat) ha emès un avís en aquest sentit per al terç nord de Catalunya.

Després d'un cap de setmana de calor moderat, els termòmetres se situaran dimecres i dijous per sota dels valors normals d'aquest època de l'any, prossegueix l'Aemet. A Barcelona, per exemple, s'espera passar de 21º/12º d'aquest dilluns a 14º / 7º de dijous, amb pluges a partir de dimarts a la nit. A Lleida, on començarà a ploure una mica abans, es passarà de 27º/7º a 16º/5º.

Notícies relacionades

Es produiran gelades que afectaran les zones muntanyoses de tota la meitat nord peninsular. “La cota de neu baixarà de manera important de tal manera que hi haurà emblanquides en zones muntanyoses de la Serralada Cantàbrica i el Pirineu”, prossegueix l'Aemet. De manera ocasional, així mateix, afectaran zones planes del terç nord per sobre dels 700-1000 metres a primeres hores de dimecres i dijous.

Les temperatures màximes començaran a recuperar-se a partir del dijous 27 pel nord, i s'estendran aquest ascens durant el divendres 28 a la resta de zones d'Espanya. No obstant, les mínimes no pujaran de forma clara fins al dissabte 29.