ACTUACIÓ DELS AGENTS RURALS

Interceptats dos caçadors furtius de cabirol al Solsonès

El Departament d'Agricultura ha posat en marxa un operatiu especial coincidint amb la veda

1
Es llegeix en minuts

Membres del Cos d'Agents Rurals del Departament d'Agricultura de la Generalitat han interceptat al terme municipal de Lladurs (Solsonès) dos caçadors furtius. Les dues actuacions, en dies diferents, s'emmarquen dins d'un "operatiu especial coincidint amb l'obertura de la veda del cabirol mascle", segons ha informat la conselleria.

El primer caçador va ser localitzat el 26 de març en una zona de cultius mentre caçava de nit (està prohibit) amb un rifle semiautomàtic i amb més projectils dels autoritzats al seu carregador. A més, feia ús de l'arma en zona de seguretat (un camí d'ús públic). En el moment dels fets, encara no havia abatut cap animal.

El segon caçador va ser interceptat el 9 d'abril en una pista forestal del mateix terme municipal. Es disposava a sortir d'una zona boscosa al vespre, després d'haver abatut furtivament un cabirol en una àrea privada de caça sense l'autorització del titular.

Notícies relacionades

Els agents rurals van intervenir una arma i el cap d'un cabirol mascle que portava dins del vehicle. A més, el caçador no havia col·locat a l'animal el precinte obligatori que acreditaria la procedència legal del trofeu.

Sancions i penes

Abatre un cabirol sense autorització, o no posar-li el precinte obligatori abans de moure'l del lloc on s'ha abatut, "pot comportar sancions superiors als 1.800 euros i la pèrdua de la llicència de caça", insisteix el Departament d'Agricultura. A més, caçar furtivament en una àrea privada de caça sense el permís del titular constitueix un delicte contra la fauna, que es pot castigar amb una condemna.

Temes:

Animals Caça