Martí Roca: "Guanyar al pòquer no és una qüestió d'atzar, sinó d'estratègia"

El guanyador de pòquer mataroní reivindica el joc com una competició d'habilitat, i no de sort

20171113 0928 marti roca

20171113 0928 marti roca / Picasa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

“Sonarà poc romàntic, però en el moment en què vaig guanyar, no sé què vaig sentir”, explica Martí Roca. “Estava tan concentrat en el joc i feia tant de temps que contenia les meves emocions, que crec que vaig necessitar uns moments per poder explotar d'emoció”.

El mataroní Martí Roca va guanyar 1.115.207 euros en un dels tornejos més prestigiosos d'Europa. Encara amb emoció a la veu, parla del moment en què realment va ser conscient de la importància del que acabava de succeir. “Em vaig adonar que acabava d'aconseguir un somni, vaig pensar que no volia despertar i després… vaig sentir un buit, em vaig preguntar què faria en aquell instant, després de tants dies jugant”.

Passats uns dies, Martí Roca agraeix el suport a tots aquells que el van ajudar i als molts que van seguir el torneig que estava sent televisat en directe fins a altes hora de la matinada.

Tot i que les xifres del premi són, per a la majoria de la població, desorbitades, Martí Roca afirma que la seva vida no canviarà gaire. En primer lloc, explica, Hisenda es quedarà al voltant del 40-50% del premi i, en segon, diversos dels seus amics compten amb un tant per cent a canvi d'haver finançat part del viatge o altres elements del torneig.

Com a jugador de pòquer, tampoc no es planteja un canvi radical en els seus futurs moviments. “No t'enganyaré, en aquest cas he tingut sort”, riu Martí Roca, “el fet d'haver guanyat aquest torneig no implica que ara hagi de jugar en categories més elevades”. Ell segueix tenint el mateix nivell, assegura, i precipitar-se a pujar 5 esglaons de cop seria un error.

La il·lusió es va apoderar del jugador de pòquer mataroní quan va guanyar l'oportunitat d'assistir al Main Event de les ‘World Series of Poker Europe’ com a representant del web ‘888.pòquer.és’. “La possibilitat de jugar en una categoria tan alta i amb jugadors que jo admirava, per a mi ja era un motiu per estar content”.

Fins al tercer dia, Roca no va començar a plantejar-se que, de fet, tenia opcions reals de ser el campió del torneig. “Els primers dies jo deia als meus coneguts que ja era feliç estar competint amb jugadors d'aquell nivell”.

No obstant això, a mesura que avançava el temps en el torneig, que va durar set dies i va tenir lloc en la petita localitat txeca de Rozvadov, l'antic professor d'economia es va anar posicionant fins a arribar a estar entre els 3 millors jugadors.

Quan l'actual guanyador del Main Event de les WSOPE va decidir dedicar-se professionalment al pòquer, van ser molts els que van pensar que no era bona idea.

Tot i que és cert, afirma Roca, que el fet de jugar amb molts diners genera uns nivells d'adrenalina que poden ser difícils de controlar, per poder guanyar s'ha d'haver estudiat molt i haver planificat una estratègia a llarg termini.

El pòquer, un ambient envoltat d'estigmes i sovint associat a la ludopatia, l'exclusivitat i la freda foscor dels casinos és, per a Martí Roca, molt més que una qüestió d'atzar.

Notícies relacionades

I és que, en paraules de Martí Roca, “el pòquer, com els escacs, és un joc intel·lectual en què, de fet, quan més vegades jugues, menys importància té la sort”.

Més notícies de Mataró