EN MANIFESTACIONS ESPANYOLISTES

Junqueras critica l'"absoluta impunitat" de les agressions ultres arran de l'última a Mataró

Assenyala el PSC: "Calla i empara amb el seu silenci" la violència en manifestacions, explica en un article

mbenach40785145 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171102110231

mbenach40785145 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171102110231 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicepresident de la Generalitat cessat, Oriol Junqueras, ha criticat els episodis de violència que s'han produït als carrers de Catalunya i a la resta d'Espanya en les últimes setmanes per part de grups ultres que gaudeixen d'"absoluta impunitat", ha dit.

En un article publicat aquest dilluns a 'Nació Digital' i 'Público', escrit des de la presó d'Estremera i recollit per Europa Press, recorda com un jove de Mataró va patir una pallissa divendres, suposadament per negar-se a cridar 'Viva España' davant un grup que li ho exigia: "La violència en nom del '¡Viva Espanya!' no és violència, sembla ser".

"Quina democràcia hi ha quan et poden pegar pel carrer si no crides '¡Viva Espanya!'? Quina democràcia hi ha quan grups d'extrema dreta campen pels carrers del nostre país apallissant tota la gent que no brama en defensa de la sagrada unitat d'Espanya?", ha qüestionat, i ha assenyalat el PSC per participar en manifestacions contràries a la independència de Catalunya en què s'han produït episodis de violència, lamenta.

Crítiques al PSC

Celebra que membres del PSC hagin condemnat aquestes escenes, però pregunta per què la direcció del partit anima a participar en concentracions en què després es produeixen agressions violentes: "Com és que la direcció del PSC calla i empara amb el seu silenci i/o connivència la violència?", i assegura que exministres del PSOE han arribat a aplaudir les accions.

"Quin tipus de societat vol construir la direcció del PSC i el PSOE si empara la violència contra les persones, potser contra els seus propis veïns d'escala o amics?", ha plantejat, i retreu als dirigents socialistes que no denunciïn o exigeixin la detenció dels responsables.

Notícies relacionades

Junqueras ho compara amb les escenes viscudes durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, quan "dirigents de partits polítics, ministres del Govern espanyol i periodistes" van banalitzar o van negar, ha assegurat, les càrregues policials.

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA