EL PSC GOVERNA EN SOLITARI DES DE LA SETMANA PASSADA

L'oposició de Mataró demana a l'alcalde, David Bote, que paralitzi l'activitat institucional

També li exigeixen un posicionament "enèrgic i contundent" contra l'actuació de l'estat

Concentració aquest migdia davant de l’Ajuntament de Mataró, amb l’alcalde David Bote (PSC) a la posició central, contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. 

Concentració aquest migdia davant de l’Ajuntament de Mataró, amb l’alcalde David Bote (PSC) a la posició central, contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.  / TWITTER

2
Es llegeix en minuts
J. S.

Els grups municipals de CiUERCCUPVoleMataró i ICV-EUIA han demanat per escrit aquest dimarts a l'alcalde de MataróDavid Bote, la cancel·lació de forma indefinida de tots els actes institucionals i polítics previstos a la ciutat davant l'excepcional situació política que està travessant Catalunya, després de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

"Creiem que no podem traslladar a la ciutadania el missatge que el que està passant és normal i que no passa res", es pot llegir a la carta, entrada per registre. Aquest dijous estava prevista la celebració del ple inicial on havien de debatre's les ordenances municipals de cara al 2018.

Al mateix temps, a la carta es demana a l'alcalde un posicionament contundent i enèrgic de l'actuació de l'Estat i l'exigència que els senyors Sánchez i Cuixart siguin posats en llibertat de manera immediata.

És per això que també s'ha demanat la convocatòria immediata de la Junta de Portaveus per poder confeccionar un manifest conjunt en aquest sentit.

"Estem convençuts que en aquesta ocasió la resposta del PSC, que en aquest moment governa en solitari a Mataró, serà positiva i ens podrem trobar al costat dels que defensem la democràcia i la llibertat d'expressió, així com el respecte als drets humans", afegeix Quim Fernández, president del grup municipal de CiU, un dels promotors de la petició.

La resposta de l'alcalde: "Els empresonaments són un error"

Fins a aquest migdia l'alcalde David Bote, que va participar de la convocatòria de les dotze del migdia davant l'Ajuntament contra l'empresonament, només havia compartit un missatge del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, on parla de “decisió desproporcionada”.

No obstant això, just després de la protesta, on va rebre crits i xiulets, va expressar als periodistes presents el seu rebuig a l'empresonament de dilluns a la nit.

"Vull que sapigueu que hi estic en contra. Respecte a la separació de poders i les decisions que pugui prendre la justícia, però considero que en aquest cas és un error i que afecta la tensió que es viu a Catalunya. Em sembla inoportú i demano que es revisi de forma urgent aquesta decisió i, per tant, la seva posada en llibertat", va afirmar.

Respecte a la petició d'aturar l'activitat interna de l'Ajuntament que li demanaven els grups de l'oposició, Bote ho ha rebutjat: "És important que la ciutadania sàpiga que la màquina no pot parar, com és el cas de les ordenances, que han de començar la seva tramitació". 

En el que sí que es va mostrar d'acord és a rebaixar el nivell dels actes institucionals a celebrar a la ciutat els pròxims dies. Així, per exemple, l'exposició sobre Puig i Cadafalch que havia d'inaugurar-se aquesta tarda al Museu de Mataró, simplement viurà una "obertura al públic".

Notícies relacionades

En una línia molt semblant s'ha pronunciat el Grup Municipal Socialista: ha expressat el seu respecte a les decisions judicials però al seu torn ha apuntat que consideren “un immens error aquesta decisió i reclamem la revisió urgent d'aquesta interlocutòria judicial, que impliqui la posada en llibertat d'aquestes dues persones. No comprenem que s'acusi de sedició als organitzadors de les protestes”. 

Més notícies de Mataró