ESCENARI DESPRÉS DEL TRENCAMENT DEL PACTE PSC-CiU

Els 'comuns' de Mataró diuen no a la moció de censura promoguda pel PDEcat

"Cal aprofitar el trencament del pacte entre PSC i CIU per reorientar les prioritats polítiques a l'Ajuntament", afirmen en un comunicat

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

No hi haurà moció de censura a Mataró i l'alcalde de la ciutat seguirà sent el socialista David Bote fins al maig de 2019.

Els dos regidors de l'òrbita de Catalunya en Comú a Mataró –Esteve Martínez, d'ICV-EUiA, i Ana María Caballero, escollida dins VoleMataró però que va marxar d'aquest grup a principis del mandat i és membre del Consell Nacional de la formació- han anunciat a través d'una nota de premsa que no participaran de la moció de censura promoguda pel PDEcat la setmana passada, anunciada just després de comunicar la seva marxa del govern.

 “Cal aprofitar el trencament del pacte de govern contra natura del PSC i CiU per reorientar les prioritats polítiques a l'Ajuntament de Mataró. Cal concentrar tota l'energia en l'articulació d'uns nous acords amplis destinats a millorar les condicions de vida de molts ciutadans”, es pot llegir en el comunicat.

“A l'ajuntament de Mataró hi ha una majoria nítida d'esquerres i, per tant, no entendríem que les polítiques del PSC no responguin a aquesta realitat”, afegeixen els promotors.

Sense la concurrència d'aquests dos regidors, és matemàticament impossible que es pugui portar a terme la moció de censura contra David Bote, ja que es requeria el concurs de quinze regidors.

Notícies relacionades

“Nosaltres no ens sentim còmodes amb la proposta del PDEcat perquè no compartim les seves polítiques i apel·lem al PSC a exercir polítiques d'esquerres de veritat”, ha explicat també a EL PERIÓDICO Miquel Canal, president local d'ICV.

Més notícies de Mataró