Mataró davant l'1-O

David Bote demana als mataronins "respecte, calma i seny" per l'1 d'octubre

L'alcalde de Mataró s'ha significat per no facilitar a la Generalitat els col·legis electorals que s'usen normalment en les eleccions

Aspecte de la plaça central de l’Antic Parc Central de Mataró, aquest dijous durant el míting que Esquerra Republicana va dur a terme en l’espai.

Aspecte de la plaça central de l’Antic Parc Central de Mataró, aquest dijous durant el míting que Esquerra Republicana va dur a terme en l’espai. / ERC

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

“Una crida al respecte, a la calma i al seny”. És el missatge que l'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), ha fet a través del seu perfil de Facebook davant el referèndum de l'1 d'octubre.

Bote s'ha dirigit als veïns de Mataró des del seu perfil públic de Facebook, recordant les vegades que li han demanat "diàleg i respecte" en uns moments que qualifica d'"excepcionals".

“Faig una crida a la calma. Una crida a la llibertat de cadascú a defensar les opinions polítiques, com no pot ser d'una altra manera, a exercir els drets, però demano que tot transcorri en un àmbit de respecte i civisme”, ha afirmat.

 De la mateixa manera, l'alcalde demana que es respecti la llibertat d'expressió a l'hora de "defensar les opinions polítiques", perquè és un dret, i demana que "tot transcorri en un àmbit de respecte i civisme". En aquest sentit, demana a les autoritats competents que "tinguin mesura i proporcionalitat", “com la tindrà l'Ajuntament”.

L'alcalde acaba el seu post recordant que "convivència, pluralitat, reivindicació, llibertat i pau són ensenyes" de Mataró i demana que es tingui present.

David Bote s'ha significat per no facilitar a la Generalitat els col·legis electorals que s'usen normalment en les eleccions, de manera que el govern autonòmic ha hagut de recol·locar les diferents taules en nous punts de votació com els instituts de secundària, els CAP i Casals de Gent Gran.

Més pressió del grup municipal de CiU a Bote

Per la seva banda, el grup municipal de CiU –soci de Bote en el govern- ha continuat els últims dies amb l'emissió de diverses notes de premsa dirigides a l'alcalde David Bote.

Així, si dimecres demanava que la Policia Local prioritzés la gestió del trànsit durant l'1 d'octubre per evitar la seva col·laboció amb les forces de seguretat per impedir la celebració del referèndum, dijous li demanava explícitament si havia donat l'ordre de retirar pancartes penjades per entitats i partits que feien al·lusió al referèndum sense haver sol·licitat prèviament que ho fessin ells mateixos, com és habitual. “Volem creure que un atac com aquest a la democràcia i a la llibertat d'expressió no pot procedir directament d'alcaldia”, ha afirmat Joaquim Fernàndez.

Míting multitudinari d'Esquerra al Parc

Notícies relacionades

El Parc Central va viure aquest dijous un míting multitudinari amb les intervencions de Gabriel Rufián, Marta Rovira, Raul Romeva i Joan Tardà, que va comptar amb la presència, segons els organitzadors, d'entre 5.500 i 6.000 persones. “Els que ens persegueixen són la caverna i la foscor, nosaltres som la llum, una llum que compartim amb milions de persones que volen ser lliures i viure dignament”, va dir Joan Tardà. “Salutacions, imputats i imputades”, va començar el míting Gabriel Rufián.

Més notícies de Mataró