AVANTPROJECTE

Mataró preveu la congelació de tributs per al 2018

IBI, vehicles i escombraries domiciliària no es veuran incrementats de cara l'any que ve

També es pretén incentivar l'adopció de gossos potencialment perillosos a través de l'exempció d'una taxa

L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), durant la presentació de l’avantprojecte de pressupostos municipals de 2016. A la dreta, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez (CiU), i a l’esquerra, el regidor socialista Juan Carlos Jerez, encarregat de l’àrea de finances municipals.

L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), durant la presentació de l’avantprojecte de pressupostos municipals de 2016. A la dreta, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez (CiU), i a l’esquerra, el regidor socialista Juan Carlos Jerez, encarregat de l’àrea de finances municipals.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró preveu la congelació de l'IBI, l'impost de vehicles i d'escombraries domiciliàries de cara el 2018. El Govern municipal ja ha elaborat l'avantprojecte de modificació dels impostos, taxes i preus públics per a l'any que ve, l'objectiu del qual és "garantir els ingressos necessaris per prestar els serveis a la ciutadania i permetre la reactivació econòmica de la ciutat", explica el consistori.

Tot i que la majoria de tributs es congelen, sí que experimentaran un creixement -del 3,75%- l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), la taxa de cementiris -l'IPC més dos punts- i la taxa de guals. Amb les modificacions proposades, l'Ajuntament preveu un increment d'ingressos de 340.000 €.

 

Pel que fa als incentius fiscals i les ajudes a les famílies, la proposta per al 2018 és mantenir totes les bonificacions i ajudes actuals en l'impost de plusvàlua, l'IBI i l'ICIO.

Preus públics

Els preus públics s'incrementaran l'1,5% (l'IPC registrat el juliol de 2017), excepte els de les escombraries comercial, cultura i educació. Pel que fa als preus de la zona esportiva El Sorrall, es proposa, per part de la concessionària, l'increment de preus d'un 2,6% (IPC registrat l'abril de 2017).

Per la seva banda, Aigües de Mataró també mantindrà les tarifes de 2017.

L'avantprojecte també manté la taxa de tinença d'animals domèstics en 20 € i l'exempció de la taxa durant els dos primers anys en cas d'adopció en el centre d'acollida d'animals. A part, per incentivar l'adopció de gossos potencialment perillosos, també es proposa una exempció de la taxa de 156,30 €. La reducció de les taxes ha suposat un augment del 64% del nombre d'animals censats a la ciutat.

Calendari

Aquest any, el procediment d'elaboració i aprovació del pressupost i ordenances fiscals i programa d'actuació serà conjunta. Els grups municipals poden presentar suggeriments a l'avantprojecte fins al 4 d'octubre.

Notícies relacionades

A partir de llavors, es preveu fer l'aprovació inicial en un Ple extraordinari a finals d'octubre. L'aprovació definitiva es preveu en un altre Ple extraordinari a finals de desembre perquè les noves ordenances, taxes i preus públics entrin en vigor l'1 de gener de 2018.

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Impostos IBI