COMUNICACIÓ

'Mataró al dia', la novetat principal de la programació de Mataró Televisió

El nou canal de televisió local, hereu d'm1tv, comença les emissions regulars unint esforços amb Mataró Ràdio, emissora municipal

Els periodistes Oriol Debat i Clara Sánchez, editor i presentadora, respectivament, del nou espai de Mataró Televisió, ’Mataró al dia’. / MATARÓ AUDIOVISUAL

Els periodistes Oriol Debat i Clara Sánchez, editor i presentadora, respectivament, del nou espai de Mataró Televisió, ’Mataró al dia’.
pep andreu cristina salad

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

La nova televisió de la capital del Maresme, Mataró Televisió, que substitueix m1tv, comença aquest dimarts, dia 12, el seu trajecte amb un nou programa magazín, que es diu ‘Mataró al dia’ i que presentarà la periodista Clara Sánchez cada tarda a partir de les 19 hores, amb Oriol Debat com a editor.   

Es tracta d'un espai d'una hora que inclou les notícies que hagi generat la jornada, però també l'anàlisi del tema més destacat del dia amb presència al plató del protagonista de la informació així com, en algunes ocasions, del periodista que hagi seguit la informació.

Entrevistes complementàries, connexions en directe amb l'actualitat de la ciutat i seccions com ‘L’enquesta’ i ‘Arxiu TV’, que recuperarà imatges dels últims 30 anys de la història mataronina, completen aquesta aposta per un nou format d'informatiu televisiu, deixant enrere el ‘24 Hores Maresme’, espai hereu del mític '24 hores’ que durant vint anys va ser l'eix de la programació de Televisió de Mataró, de la qual Mataró Televisió és hereva.  

Als matins, ‘El Mirador’ amb Cristina Salad

L'altra gran novetat és el magazín matinal ‘El Mirador’, que s'emetrà de dilluns a divendres de 10 a 12 del migdia tant per Mataró Televisió com a través de Mataró Ràdio, l'emissora municipal.

Aquesta, de fet, és la nova filosofia del conjunt de mitjans públics de la ciutat, que mantenen identitat com fins ara però treballen conjuntament sota una marca conjunta, Mataró Audiovisual, que també és el nom de l'empresa pública encarregada de la comunicació local per part de l'Ajuntament.

‘El Mirador’, que condueix la periodista Cristina Salad, inclou tertúlies amb regidors i representants de la societat civil, entrevistes i seccions especialitzades.

Salad substitueix en aquesta franja a Maria Lluïsa Aranaz, que des de 2006 fins ara presentava a Mataró Ràdio el magazine ‘Viu la vida, dia a dia’ i que a partir d'ara es farà càrrec del programa despertador de la cadena, que es dirà ‘Bon dia’ i s'emetrà de 9 a 10 del matí.  

Per la seva banda, Mataró Ràdio segueix amb la seva programació habitual, amb tres edicions de l’Informatiu, a les 8.30, 13.30 i 19 hores. Els butlletins els presentaran Sergi Ruiz, Betty Doñate i Laura Cera, respectivament.     

Més novetats a la televisió

Les altres novetats a la graella del canal televisiu són els programes que s'emetran a partir de les 20 hores i durant mitja hora.

El dimarts s'emetrà ‘Calidoscopi’, un espai de tertúlia que recull l'esperit del ‘Pantalla Oberta’ i presentaran Oriol Debat i Betty Doñate; el dimecres un nou espai d'entrevistes que se l'aniran alternant els diferents periodistes de Mataró Televisió i que porta per nom ‘La Conversa’ i els dijous un nou magazín cultural, ‘Traç de Cultura’, que rellevarà La Fàbrica, espai en emissió des de fa quinze anys, que presentaran Marta Gómez i Marc Rodríguez. El dilluns –i ara també el divendres- es manté ‘Carnet Esportiu’.

El divendres, però, a partir de les 21 hores seguirà el veterà ‘Última sessió’, que amb diferents noms funciona des del primer dia de la televisió local. També el divendres s'emetrà ‘Creure Avui’, un programa produït pel Consell Pastoral de Mataró.   

De fet, els esports seran un dels grans protagonistes de la nova televisió, ja que cada diumenge, a les 22 hores i durant una hora, s'emetrà el nou ‘Diumenge esports’, que es podrà seguir simultàniament per ràdio i televisió.

Notícies relacionades

El programa repassarà l'actualitat esportiva del cap de setmana, amb resultats, classificacions i entrevistes als protagonistes, així com seccions d'anàlisi. 

Més notícies de Mataró