Un imam de Mataró dedica un sermó a les víctimes de Barcelona

La comunitat islàmica de la ciutat catalana ha condemnat "enèrgicament" l'atemptat

Abdesamad El Bakali, president de l’associació cultural Al Ouahda de Rocafonda, a Mataró. 

Abdesamad El Bakali, president de l’associació cultural Al Ouahda de Rocafonda, a Mataró.  / JOAN SALICRÚ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'imam de la Mesquita de Rocafonda de Mataró ha dedicat aquest divendres el sermó a les víctimes de l'atemptat terrorista a les Rambles de Barcelona. Rocafonda és un dels barris de la ciutat catalana amb un índex més alt d'immigració, i als musulmans del barri els agrupa la comunitat islàmica de Mataró-Al Ouahda.

El president d'aquesta entitat, que va ser entrevistat l'any passat per EL PERIÓDICO, ha comunicat en les seves xarxes socials la dedicatòria del sermó i ha publicat, de la mateixa manera, un comunicat en què condemna "enèrgicament" l'atemptat, que qualifica de "covard i criminal".

"En aquests moments de dolor i consternació expressem la nostra sincera solidaritat amb els barcelonins i especialment amb els familiars de les víctimes. Reafirmem novament el rebuig i condemna del terrorisme internacional, i fem una crida a la unitat del poble català davant la barbàrie terrorista", explica l'entitat en un comunicat.

Reaccions

La comunitat, que ha participat en l'acte de l'Ajuntament de Mataró en solidaritat a les víctimes, ha fet una crida als musulmans "a adherir-se a les diferents iniciatives de suport a les víctimes i de condemna d'aquest criminal atemptat".

Notícies relacionades

D'altra banda, grups municipals de la ciutat com el PDeCAT o ERC han mostrat el seu suport en xarxes socials a la comunitat islàmica de Mataró, i d'altres, com la representant de Plataforma per Catalunya (PxC), han volgut vincular l'atac terrorista d'ahir amb "presumptes islamistes radicals residents a Mataró", ja que uns suposats comptes d'extremistes utilitzaven el hashtag "#Mataró".

Més notícies de Mataró  a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA