Els Capgrossos de Mataró completen la millor actuació de la seva història a les Santes

Van descarregar per primera vegada a la seva ciutat dos castells de gamma extra: la torre de nou amb folre i manilles i el cinc de nou amb folre

La torre de nou amb folre i manilles dels Capgrossos de Mataró a la diada de les Santes de 2017, aquest diumenge.

La torre de nou amb folre i manilles dels Capgrossos de Mataró a la diada de les Santes de 2017, aquest diumenge. / JORDI PUJOLAR/ACN

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú/Acn

Els Capgrossos de Mataró han completat aquest diumenge a casa la millor actuació de la seva història en la Diada de les Santes, que coincideix amb la Festa Major de la capital del Maresme.

La fita és doble perquè mai fins ara els Capgrossos havien pogut descarregar cap gamma extra a la plaça de Santa Anna de Mataró i aquest diumenge han aconseguit fer-ho per partida doble: torre de nou amb folre i manilles i cinc de nou amb folre.

La històrica actuació dels blaus s'ha completat amb el tres de nou amb folre i un pilar de sis.

De fet, els Capgrossos només comptaven en el seu currículum amb un gamma extra descarregat, la torre de nou amb folre i manilles, que havien aconseguit dues vegades en la Diada de Tots Sants de Vilafranca i una altra vegada al Concurs de Castells.

Tres castells de gamma extra dels Castellers de Vilafranca

La jornada castellera que va viure la capital del Maresme va ser autènticament històrica: els Castellers de Vilafranca van descarregar no dos sinó tres castells de gamma extra: el quatre de nou amb agulla, la torre de nou amb folre i manilles i un espectacular tres de vuit aixecat per sota. A més, a la ronda de pilars, van carregar el pilar de set amb folre.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa van haver de renunciar a la gamma extra però van descarregar sense complicacions la denominada 'tripleta màgica': el tres de nou amb folre el quatre de nou amb folre i el cinc de vuit, i van tancar l'actuació amb el pilar de sis, també descarregat.

Més notícies de Mataró

Temes:

Festes