Milloraran l'enllaç Mataró-Oest a la C-32 per reduir embussos a l'Hospital i al centre comercial

L'obra està pressupostada en 1,4 milions d'euros i es farà durant el 2018

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, durant la roda de premsa sobre els nous accessos a Mataró-Oest.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, durant la roda de premsa sobre els nous accessos a Mataró-Oest.

1
Es llegeix en minuts
ACN / MATARÓ

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat executarà l'any vinent una segona fase del projecte de millora del nus de la sortida Mataró-Oest a la C-32, que dona accés a l'Hospital i al centre comercial Mataró Parc.

Tot i que l'obra ja estava prevista en el projecte inicial, la Generalitat va optar per posposar-la i així analitzar abans el funcionament de la resta de millores incorporades i valorar, si fos possible, renunciar al nou ramal que ara es planteja. La continuïtat dels embussos, sobretot en les vies de sortida del centre comercial, han obligat a reprendre el projecte.

Es tracta d'una obra d'1,4 milions d'euros que inclou la construcció de dues rotondes i d'un nou carril de sortida directa des del centre comercial fins a l'enllaç amb l'autopista.

ACTUACIÓ COMPLEMENTÀRIA

L'actuació és complementària a la remodelació de l'enllaç Mataró Oest que va entrar en servei l'any passat i té com a objectiu afavorir la fluïdesa de la circulació a la zona de la plaça de Gran Bretanya amb la diversificació dels vehicles que procedeixen dels carrers d'Estrasburg i de Brussel·les.

Segons ha reconegut l'alcalde de la ciutat, David Bote, com el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, en aquest entorn es produeixen encara situacions de congestió per a la mobilitat generada pel centre comercial i que pot arribar a col·lapsar, en alguns casos, l'accés a les Urgències de l'Hospital de Mataró.

NOU ACCÉS A L'APARCAMENT DEL MATARÓ PARC

El nou ramal que servirà per descongestionar aquest trànsit anirà vinculat a la construcció d'un nou accés a l'aparcament del centre comercial -actualment la majoria de vehicles que hi ha al centre comercial surten pel mateix punt. El carril creuarà per sobre l'accés des de la C-32 i s'incorporarà directament al nus de connexions de la plaça de la Gran Bretanya.

Notícies relacionades

Les obres també inclouran la construcció de dues rotondes, una al carrer d'Estrasburg, coincidint amb el futur nou accés al centre comercial, i una altra a la cruïlla del carrer d'Estrasburg amb el torrent de les Piques per afegir fluïdesa al trànsit rodat que hi ha en aquesta zona.

Més notícies de Mataró