Mataró es converteix en la capital iberoamericana de la gestió de residus urbans

La Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids convoca la seva cinquena edició per primera vegada a Europa

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MATARÓ

La Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids, RELAGRES, convoca la seva cinquena edició per primera vegada a Europa els dies 12 i 13 de juny, amb importants ponents com el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), la Comissió Europea o l'Agència Internacional de Residus Sòlids (ISWA).

La ciutat de Mataró ha sigut l'escenari elegit per al V Seminari Internacional de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids RELAGRES que se celebrarà durant el mes de juny.

Es tracta de l'esdeveniment més important –per quantitat i per rellevància dels assistents- que s'ha celebrat fins ara en l'àmbit llatinoamericà, i el primer de les seves característiques al continent europeu.

La Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids, RELAGRES, convoca la seva cinquena edició a Mataró gràcies a la feina del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Agència de Residus de Catalunya del govern català i la col·laboració tècnica de la Fundació Fòrum Ambiental.

La trobada se celebrarà durant els dies 12 i 13 de juny del 2017 i reunirà més de 250 responsables públics, gestors i altres actors rellevants i decisius en la gestió dels residus, entre els quals hi haurà més de 60 delegats llatinoamericans de països com Xile, Uruguai, Argentina, Colòmbia, Brasil o Panamà.

CASOS D'ÈXIT, EXPERIÈNCIES I REPTES

Casos d'èxit, experiències i principals reptes d'aquest sector seran abordats durant dues jornades a les instal·lacions del Tecnocampus de Mataró. Entre els ponents destaquen organitzacions d'importància mundial com el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), la Comissió Europea o l'Agència Internacional de Residus Sòlids (ISWA), així com altres agents de l'àmbit de la gestió de residus de Xile, Catalunya o Colòmbia.

Aquest any, el tema del seminari és la contribució dels residus al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic, està obert tant al sector públic com al sector privat i facilitarà espais de treball en xarxa per conèixer de primera mà les realitats dels diferents països llatinoamericans explicades pels seus responsables públics. També es visitarà el modern Centre Integral de Gestió de Residus del Maresme.

Notícies relacionades

Amèrica Llatina i el Carib representen el 12% de la generació de residus sòlids urbans a nivell mundial, una quantitat que es doblarà l'any 2025 fins a arribar als 398 milions de tones a l'any. El percentatge de municipis que compten amb plans de gestió de residus sòlids no arriba al 20%, fet que evidencia un baix nivell de planificació municipal per al sector.

Més notícies de Mataró