IDENTIFICAR ANIMALS DE COMPANYIA

La Societat Protectora d'Animals de Mataró inicia una campanya per identificar els animals de companyia

L'SPAM alerta que només un 30% dels gossos i un 1% dels gats porten xip

1
Es llegeix en minuts
ACN / MATARÓ

La Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes a través de Change.org per reclamar "mesures serioses" perquè "tots els animals de companyia estiguin degudament identificats".

Segons les dades de la gestió de la protectora en 16 municipis de Barcelona,"només un 30% dels gossos estan identificats i només un escàs 1% dels gats porten microxip" i des de la SPAM es recorda que la identificació és obligatòria per llei però avisa que "no hi ha cap tipus de control per procurar que la llei es compleixi".

El text de la campanya posa de manifest que "els animals abandonats ho són impunement, sense que ningú sigui responsable del seu abandonament. A dia d'avui, abandonar un animal és fàcil i gratuït pel propietari de l'animal, però costa molts diners a l'administració i molts esforços i molts diners a les entitats que vetllen per la seva protecció".

La SPAM subratlla que "la no identificació dels animals de companyia es tradueix any rere any en la superpoblació dels centres d'acollida", i per això la protectora es mostra preocupada per si arriba el dia en què "els organismes públics no puguin assolir la despesa de l'abandonament i valorin mesures contràries a la protecció animal".

Notícies relacionades

"El control de la identificació d'animals de companyia suposa eliminar el risc de fer un pas enrere en la llei vigent a Catalunya de no eutanàsia", avisa la petició de Change.org.

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA