CULTURA

La llegenda del jazz Jesper Thilo, cap de cartell del V 'Tast' de Jazz Torre Llauder de Mataró

El festival se celebrarà del 26 al 29 d'agost al recinte arqueològic de Torre Llauder i també hi actuaran joves talents com el mataroní Gerard Chumilla

jesper-thilo

jesper-thilo

1
Es llegeix en minuts
S. R. / MATARÓ

[if gte mso 9]>    

La  villaromana 

de Torre Llauder de Mataró, un dels jaciments romans més destacats del país, tornarà a ser l'escenari ideal per maridar bona

 música amb vins i cata de menjar a les nits d'estiu.

La V edició del 'Tast' de Jazz a Torre Llauder oferirà quatre concerts en tres jornades que són els dies 2627 28 d'agost, amb la característica que la programació d'aquest any és la combinació d'artistes de jazz consolidats a nivell internacional, juntament amb joves promeses.

El primer concert a Torre Llauder serà el divendres 26 d'agost, a les 21 h, i anirà a càrrec dels Ashé Quintet, una formació que combina amb el 'latin jazz' i la música tradicional cubana.

Dissabte 27 d'agost, a les 21 h, serà el moment per veure Vicenç Martin Grup i la seva proposta "Els fruits saborosos", guardonada amb els premis Enderrock a la millor proposta i directe de Jazz. La seva cançó-jazz desprèn aromes mediterrànies i s'obre a sons aflamencats, però també dels Balcans; tot casat amb la veu de Gemma Abrié.

L'última cita del festival serà el diumenge 28 d'agost amb un doble concert: a les 19 h, començarà el mataroní Gerard Chumilla i el seu Quartet, un dels nous joves talents del jazz del país i format a l'Escola Municipal de Música de Mataró, lidera un quartet que interpretaran un repertori amb temes jazzístics actuals. 

Ja a les 20.15 h serà el torn del cap de cartell del festival, Jesper Thilo & LlucCasares "Tenor generations", una fusió de la trajectòria d'una de les llegendes vives del jazz europeu com Thilo amb un dels joves tenors amb més projecció de casa nostra com Casares.

Durant els concerts al Clos Arqueològic de Torre Llauder, el públic podrà disfrutar de cata de vins, de cerveses artesanes i de formatges del Maresme, gentilesa del 'Celler Talcomraja' i la 'Associació Pensa en vi'.

El cicle va començar l'any 2012 coincidint amb la celebració del 50 aniversari del descobriment de la  villa

Notícies relacionades

 romana per part de Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors el 1961 i que assenyala una fita transcendent a la història de l'arqueologia mataronesa i catalana del segle XX.

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Música Jazz