Mataró cancel·la la Festa al Cel per falta de patrocinadors

L'ajuntament decideix la suspensió a falta de dos mesos per a la celebració del festival aeri

whatsapp-image-201607121

whatsapp-image-201607121

2
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

El projecte estrella de l'anterior govern municipal de Mataró, de CiU, el festival aeronàutic Festa al Cel, arriba al final.

L'actual alcalde, el socialista David Bote, acompanyat del primer tinent d'alcalde Joaquim Fernàndez (CiU) i els regidors de Promoció Econòmica (Dolors Guillén, CiU) i d'Hisenda (Juan Carlos Jérez, PSC), ho han fet públic aquest dimarts.

Només quedaven dos mesos per a la celebració, prevista per a finals de setembre, però l'ajuntament ha decidit no portar a terme la que hauria sigut la tercera edició de la Festa al Cel a Mataró. El festival aeri va arribar a Mataró el 2014, després que Foment vetés que Barcelona la seguís organitzant

FALTA DE PATROCINADORS PRIVATS

El motiu: no es compleixen els supòsits econòmics a partir dels quals convergents i socialistes van acordar mantenir la iniciativa, que durant la campanya electoral havia sigut durament criticada per l'alcalde Bote.

Una vegada coalitzats en el govern local, els dos grups van arribar a l'acord que la festa seguiria el seu curs si avançava cap a l'autofinançament. Segons l'acord, 300.000 euros dels més de 520.000 que costa la Festa al Cel havien de sortir de patrocinis privats, i això no s'ha assolit. "Només hem aconseguit una tercera part", ha declarat Bote, és a dir, 97.000 euros.

Amb aquesta explicació, l'alcalde Bote ha volgut deixar clar que "els motius de la cancel·lació són estrictament econòmics" i que el govern considera que aquesta és "la millor decisió per als ciutadans". No obstant això, ha volgut aclarir: "La suspensió tindrà un impacte econòmic d'entre 50.000 i 70.000 euros".

Una decisió que han pres conjuntament amb els seus socis de govern de CDC, que van portar el festival aeri a la ciutat el mandat passat. El tinent d'alcalde i líder de CDC, Joaquim Fernández, va defensar haver portat l'esdeveniment a la ciutat el 2014 i tot i assegurar "compartir la decisió de cancel·lar-lo", considera: "La Festa al Cel és una inversió de futur que difícilment es pot replicar". Fernández, a més, ha entomat el 'mea culpa' i ha conclòs: "És evident que no hem sabut animar els comerciants i el teixit econòmic".

FORTA POLÈMICA LOCAL

La Festa al Cel, projecte emblema del mandat del convergent Joan Mora, havia generat una forta polèmica a la ciutat. Així, a mitjans de maig va tenir lloc la presentació d'un manifest firmat pels partits d'esquerres de la ciutat i una trentena d'entitats i empreses demanant la seva finalització. 

Notícies relacionades

El cost total de l'esdeveniment era d'uns 520.000 euros. En les dues primeres edicions, "la despesa econòmica desproporcionada" i la participació d'efectius militars --dels exèrcits de terra, mar i aire-- van aixecar les queixes de diverses entitats i partits polítics com ERC, VOLEMataró, la CUP i ICV-EUiA.

Més notícies de Mataró

Temes:

Festes