DENUNCIA PER CORRUPCIÓ

Denuncien Montse Morón per cobrar en negre declaracions de la renda

La líder de Volem Mataró nega que hi hagi un negoci ocult i explica que s'accepten donacions d'aquells a qui s'ajuda

1
Es llegeix en minuts
M.B. / MATARÓ

Una denúncia acusa Montse Morón de cobrar en negre declaracions de la renda en el local de Volem Mataró a la capital del Maresme. La informació la va avançar el portal OK Diario, que es remetia a la còpia de la denúncia suposadament presentada a Hisenda el mes de maig passat. Segons el diari, la líder de Volem formaria part d'una trama il·legal per la qual s'hauria creat una gestoria clandestina que assessoraria veïns del municipi, especialment immigrants, a fer tràmits com la declaració de la renda, unes acusacions que Morón ja ha desmentit.

Així doncs, Montse Morón hauria muntat una "assessoria fiscal il·legal" segons la denuncia interposada contra ella i un altre membre de Podem a Mataró i veí del barri de Cerdanyola, Antonio Ruiz. El text assegura: "L'activitat principal és la de fer declaracions de la renda a qui ho demani, especialment al col·lectiu d'immigrants. I afegeix:  "Tant l'any passat com aquest, el grup es limita a la campanya de la renda i cobren entre vint i cinquanta euros per cada document, en efectiu i sense rebuts que justifiquin el pagament".

La denúncia interposada a Hisenda inclou fotografies, en què es veu la persiana mig baixada del local que Podem comparteix amb l'Associació de Veïns de Cerdanyola al carrer Marathon. I és que, segons el document, "l'activitat es porta amb cert secretisme de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda i ha arribat a tenir cues per ser atesos per les dues persones encarregades de fer els tràmits”.

"NO HI HA NEGOCI OCULT"

En la publicació d'aquesta informació, no s'ha pogut contactar amb Morón, però a OK Diario, la portaveu del grup municipal de Volem Mataró a l'Ajuntament nega que hi hagi un negoci ocult. Tot i això, Morón admet que s'ajuda aquells que ho demanen a fer els tràmits fiscals i que, "qui vol, realitza donacions, fa obsequis o convida a sopar". En aquest sentit, Morón deixa clar que amb els diners que es recull "es compren taules o es munten actes" i que no van destinats al partit.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que la líder de Volem a Mataró rep una denúncia aquest any. Morón ja va ser acusada d'injúries i una exsecretària del partit també va denunciar un acomiadament improcedent. Morón està convençuda que tot forma part d'un complot contra ella i assegura que aquesta última denuncia és falsa, perquè no ha rebut cap notificació.

Més notícies de Mataró