SENTÈNCIA JUDICIAL

Troba un dècim premiat del Gordo de Nadal, el cobra i la condemnen a tornar 320.000 euros

La sentència descarta la "sostracció" i també l'adquisició legal del dècim

Troba un dècim premiat del Gordo de Nadal, el cobra i la condemnen a tornar 320.000 euros

BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts

Una veïna de Lugo, R. R. F., ha sigut condemnada a tornar 320.580 euros d'un dècim premiat de la Loteria de Nadal del 2014 que es va trobar i va cobrar. La sentència judicial, encara apel·lable, ratifica que la dona va cometre un delicte d'apropiació indeguda i li suma la pena de sis mesos de multa amb una quota diària de sis euros -1.080 euros-.

La sentència del Jutjat Penal número 2 de Lugo dona per provat que la propietària legítima va comprar set dècims de la Loteria de Nadal del 22 de desembre del 2014, "i en va extraviar en una data indeterminada", entre el dia 18 i el 21 de desembre, un, al qual havia estampat una inscripció a llapis "amb el nom d'Inés a la part posterior".

Aquest dècim va resultar premiat amb el primer premi del Sorteig de Nadal, al qual corresponia un import de 400.100 euros sense el descompte d'impostos.

R. R. F. s'hauria trobat aquest dècim en un moment no determinat i, després de comprovar que havia sigut premiat, "va intentar esborrar aquella inscripció que tenia a la part posterior".

A continuació, el va presentar en una oficina bancària, on van tramitar el seu cobrament i va obtenir un ingrés líquid, un cop deduïts els impostos legals, de 320.580 euros, que li van ser ingressats al seu compte, la mateixa quantitat amb què ara ha d'indemnitzar la propietària.

"SOLUCIÓ PLAUSIBLE"

La sentència descarta que es produís una "sostracció" del dècim i també la versió que fos "adquirit legalment" per part de l'acusada. Sosté que és totalment "improbable" i argumenta que la representant de l'administració de loteries va afirmar "amb rotunditat" que "de cap manera" posa a la venda un bitllet de loteria que "hagi aparegut perdut" o que algú entregui en aquestes circumstàncies.

Notícies relacionades

Per tant, conclou que "l'única solució plausible i evidentment lògica" és que l'acusada "el trobés perdut". També incideix que està provat que va intentar "esborrar la llegenda a llapis que hi apareixia al dors", maniobra "evidentment tendent a evitar la seva identificació com el bitllet de loteria extraviat".

La sentència no és ferma i s'hi pot presentar un recurs en contra davant l'Audiència Provincial de Lugo.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.