SORTEIG DE NADAL

40 milions del Gordo es queden al Raval

Una lotera va comprar el número a Madrid perquè els clients li demanaven una terminació en 13

Molts clients han sigut conscients de la seva petita fortuna al visitar l'administració del carrer del Carme

Montse i Miriam Malagelada s’abracen a l’administració del carrer del Carme al Raval. / ALBERT BERTRAN / EUROPA PRESS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entra al local i es mou amb sigil entre els periodistes que teclegen o parlen per telèfon. Es troba amb la neboda de la lotera i li diu a cau d’orella que li ha tocat la loteria. És un veí d’uns 65 anys, prim, d’indumentària dels 80, de tota la vida. Montse Malagelada, la responsable del negoci, el convida a passar a la rebotiga. Sense fer escarafalls. Li han tocat 400.000 euros, 320.000 després que Montoro hi passi el ribot. Se’n va, seriós, contingut, sense ganes que ningú sàpiga res de la seva petita fortuna. Benvinguts al Raval, un barri 40 milions més ric.

Comproveu número de la Loteria de Nadal 2016

Els números premiats de la Loteria de Nadal

Cada administració de loteria amaga alguna intensa història familiar. Aquesta, ubicada al carrer del Carme, es va obrir fa 75 anys. Maria Güell, viuda de guerra i amb un nen petit, va ser la primera propietària. Avui és la tercera generació la que en porta les regnes, i mai abans havien repartit tanta sort. El màxim, el 1971, un segon premi del Nen de 140 milions de pessetes. Fins ahir: una sèrie sencera (deu dècims) del primer premi de la loteria de Nadal. El Gordo. 

Que en tots els mitjans es donés per fet que el 66513 s’havia venut íntegrament a Madrid va despistar molts dels afortunats de Barcelona. Glòria Elias, la mare de la Montse, explica que va regentar el local fins fa set anys, que quatre persones s’hi van acostar en persona durant el matí, i que sis o set van trucar per telèfon; incrèduls.

Un matrimoni d’uns 60 anys no parava d’abraçar-se així que es va confirmar que la seva butlleta era la guanyadora. «Ha sigut molt bonic poder dir-li a la gent que li ha tocat tants diners. No s’ho creien perquè estaven convençuts que només havia tocat a Madrid».

LA SORT DE L’ANGELITO

També un client «de tota la vida», a qui li diuen «Angelito», va conèixer la seva fortuna de boca de la lotera. A més de portar-los una capsa de bombons, va explicar que per fi podrà pagar l’operació pendent de la seva dona.

Un altre veí va entrar al local una mica despistat, preguntant pel número que acabava de sentir a la ràdio i que acabava en 13, igual que el seu. Va marxar de l’establiment 400.000 euros més ric, menys el 20% d’impostos, és clar. Tots els afortunats, segons la Montse, són persones del barri «a qui segurament els aniran molt bé els diners».

Tot té el seu origen en els capritxos de la sort. En les supersticions. Cada any són molts els jugadors que demanen un número acabat en 13. La Montse, des de fa ja cinc anys, té un acord amb l’administració de Madrid del passeig de La Esperanza que tenia en propietat totes les sèries del 66.513. Totes menys la que l’administració del carrer del Carme li sol·licita per satisfer la constància dels veins que a Ciutat Vella creuen en la bona fortuna del número de la mala sort per excel·lència. Sempre els havien enviat el mateix número, però aquest any, al canviar la gerència del negoci a Madrid, els van enviar un altre. I vist el resultat, molt millor.

EL NÉT VA DONAR L’ALERTA

Notícies relacionades

«Aquí no tenim clients, tenim amics», va exposar la Gloria, molt emocionada malgrat que no s’havia quedat ni un sol dels dècims premiats. «No l’hi sé explicar, però la il·lusió és molt gran, molt gran...». Una de les premiades ha sigut la Rosa, una senyora gran del barri que va expressar la seva intenció de compartir el botí amb la seva filla. Va ser el seu nét qui la va posar en alerta al veure que el Gordo acabava en 13, el número al qual sempre juga la seva àvia.

En una de les parets de l’administració penja un cartell que representa les figures de les cent terminacions de la loteria nacional. El va pintar el fill de la Maria, marit de la Glòria i pare de la Montse, el Xavier Malagelada (el cognom és originari de Banyoles). Al número 13 hi ha dibuixat sant Antoni, que celebra l’onomàstica el 13 de juny. És el patró dels pobres, aquells a qui aquesta família de loters espera haver dona un cop de mà. 

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.