Navarro: "El que hem fet és molt gran"

"Hem jugat fins al final davant una grandíssima selecció", diu Rudy

Navarro protesta als àrbitres.

Navarro protesta als àrbitres. / EFE / LARRY W. SMITH

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / Londres

"Quina llàstima", deia Pau Gasol mirant el marcador electrònic en l'últim minut del partit. Després de la lògica decepció per la derrota, els jugadors espanyols han començat a calibrar la grandesa de la seva segona plata olímpica consecutiva. 

Marc Gasolha subratllat que l'objectiu d'Espanya no era conformar-se a "plantar cara" als nord-americans, "sinó guanyar la final". "Nosaltres no ens en anem amb bon {sabor} de boca només perquè els ho hem posat difícil, perquè hem vingut aquí des del primer moment a guanyar, a disfrutar d'una final olímpica i a representar tanta gent, que és una responsabilitat molt gran", ha recalcat.

"És molt gran el que hem fet. A partir d'ara ens n'adonarem -ha assenyalatNavarro-. Volíem estar en el partit fins a l'últim quart i ho hem aconseguit. Però aquesta gent és molt bona, si no és un és un altre, i en dos minuts et fan un parcial que no pots recuperar".Rudy Fernández ha coincidit amb l'escorta blaugrana. "Hem lluitat fins al final, ho hem deixat tot a la pista però no ha sigut suficient. Però estem contents per haver arribat a la final i plantar cara a una grandíssima selecció. Ara tenim un sabor agredolç, però esperem que en uns anys torni a passar, però guanyant nosaltres".

Després del partit, els jugadors no han anat al vestidor, sinó que s'han esperat en un passadís a l'entrega de medalles. Allà han repassat un partit que pot haverestat l'últim de Felipe Reyes, partícip de la dècada prodigiosa de la selecció espanyola. "És una bona manera de dir adéu. La gent em diu que no ho puc deixar, però pot ser que hagi sigut el meu últim partit".

Notícies relacionades

Tots els nord-americans s'han abraçat ambPau Gasol, començant per Kobe Bryant, el seu company als Lakers. "Ha sigut un honor jugar contra ells. Li he dit a Pauque l'estimo, que ha jugat molt fort", ha explicat la mamba negra, feliç que el gran dels Gasol es quedi a L.A. "Estic realment orgullós, a tots ens hauria agradat l'or, però ara ens toca descansar, assaborir la medalla i reconèixer el mèrit d'aquest equip".

Sergio Scariolo, que va agafar el relleu d'Aíto García Reneses després dels Jocs de Pequín, s'ha mostrat exultant: "Hem sabut fer front a tots els problemes i li hem acabat mirant als ulls a un rival més fort en l'un contra un. Hem demostrat que el nostre equip té una cohesió que va més enllà de les individualitats. Llàstima no haver tingut un dia més per preparar el partit". Per al tècnic italià el treball del seu equip a Londres havia estat exemplar. "Quan es fan les coses bé i com a equip surten millor. Els admiro, els tinc afecte i crec que aquesta és la medalla de la qual han d'estar més orgullós perquè això ha costat molt".