CICLISME DE MUNTAnyA

Hermida es queda a les portes de la medalla

El ciclista català acaba quart després de lluitar per les medalles, en una prova que ha guanyat el txec Kulhavy

L’espanyol José Antonio Hermida, durant la prova de ciclisme de muntanya.

L’espanyol José Antonio Hermida, durant la prova de ciclisme de muntanya. / TIM WIMBORNE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / Londres (enviat especial)

José Antonio Hermidaestà considerat com el millor corredor debicicleta de muntanya espanyol, el millor 'biker', com es denominen els especialistes d'aquest tipus de ciclisme. I aquest diumenge, alsJocs de Londres, no ha defraudat. Li ha faltat només un tram tècnic per penjar-se la medalla de bronze, perquè l'italià Marco Aurelio Fontana, bronze, ha trencat el seient a l'última volta i ha arribat a meta a empentes i rodolons.

La carrera ha tingut dos dominadors clars, el txec Jarolav Kulhavy (or) i el suísNino Schurter (plata). I sempre molt a prop seu, mai a més de 30 segons, s'ha situat el corredor de la Cerdanya, que ha estat campió del món de l'especialitat i que als Jocs d'Atenes va conquistar la medalla de plata. A Londres, ha estat quart; la mateixa posició que va aconseguir el 2000, a Austràlia, en la seva estrena olímpica.

Domini de la bicicleta

Notícies relacionades

El circuit de Londres és més ràpid i tècnic que dur. És important el domini de la bicicleta, superar sense por les roques situades a les zones més complicades i, sobretot, sortir ràpid i entre els primers.Hermida ha perdut uns metres a la sortida i ha necessitat dues voltes per enllaçar i lluitar per les medalles. A dues voltes del final s'ha despenjat, encara que al final s'ha trobat amb l'avaria de l'italià, que gairebé ha tornat a situar-lo al podi.

Meritòria ha estat també la carrera del veteràCarlos Coloma, que s'ha classificat en la sisena posició.Sergio Mantecón, el més jove del trio però amb un futur immens en aquesta especialitat, ha pagat la inexperiència olímpica i s'ha classificat en la 23a posició.