Espanya perd amb honor

Els homes de Scariolo firmen una memorable final i aguanten fins a l'últim quart davant EUA (107-100)

Els jugadors americans, eufòrics, després d’aconseguir la medalla d’or.

Els jugadors americans, eufòrics, després d’aconseguir la medalla d’or. / BRYAN SNYDER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / Londres

Espanya s'ha penjat la plata després d'un memorable partit davant EUA (107-100). Com va passar a Pequín, els nord-americans s'han acabat imposant, però, com fa quatre anys,Pau Gasol, Navarro i companyia han tornat a tenir contra les cordes els millors del món. Els homes deSergio Scariolo han entrat en l'últim quart a només un punt de les estrelles de la NBA (58-59).

Es va qüestionar moltla controvertida derrota davant Brasil(que els permetia evitar els EUA fins a la final), però la d'aquesta final ha estat una derrota amb molt d'honor, perquè Espanya en cap moment ha perdut la cara als campions olímpics.

INICI ESTEL·LAR DE NAVARRO

Un extraordinari Navarro ha guiat el seu bloc en l'inici. L'escorta blaugrana, que ha anotat 14 dels seus 21 punts en el primer quart, s'ha sobreposat a la fasciïtis plantar que l'ha martiritzat tot el campionat i ha exercit de líder fent creure als seus companys que la gesta era possible.

Ni la quarta falta deMarc Gasol als 14 minuts de joc ha frenat el bloc espanyol.

Notícies relacionades

Dues cistelles dePau Gasol (que ha acabat amb 24 punts) han donat tres punts d'avantatge 67-64 a la segona meitat. L'ala pivot dels Lakers, màxim anotador del torneig, s'ha carregat l'equip a les espatlles i ha encadenat set punts per mantenir viu el somni. Després d'haver encaixat gairebé 60 punts a la primera meitat, la defensa ha començat a carburar. SenseMarc Gasol però amb unIbaka magnífic, la distància es mantenia en un punt al final del tercer quart 83-83.

Al tram final, Kevin Durant, màxim anotador del xoc (30 punts) i el millor jugador del torneig, i Lebron, més gris del que és habitual però que ha enllaçat cinc punts decisius, han sentenciat. A falta de 37 segons, Scariolo ha fet sortirClaver, San Emeterio i Sada, els tres jugadors menys utilitzat, perquè se sentissin partícips d'una jornada històrica.