Un altre or en vela

La tripulació femenina de la classe Elliott (Echegoyen, Toro i Pumariega) s'imposa a Austràlia (3-2)

Echegoyen, Toro i Pumariega celebren la seva victòria.

Echegoyen, Toro i Pumariega celebren la seva victòria. / PASCAL LAUENER | REUTERS

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE / Weymouth

per a Espanya en {vela} en la classe RS:XF i avui n'han sumat un altre les noies de la tripulació de la classe Elliott de 6 metres. La final, cara a cara ambAustràlia,ha deparat el triomf espanyol per3-2. Támara Echegoyen, patrona de l'embarcació, Sofía Toro iÁngela Pumariega s'han coronat en una brillant carrera final que els ha permès entrar amb comoditat a la meta. Pocs segons després de travessar la línia amb un avantatge de mig minut,s'han llançat a l'aigua.

Marina Alabauva guanyar el primer or

Notícies relacionades

L'emoció s'ha anat dissipant els últims metres, quan els jutges han penalitzat Austràlia (Olivia Price, Nina Curtis, Lucinda Whitty) i, a més han tinhut el problema que han enganxat uncap a la proa. Fins llavors, els avantatges eren mínims entre les embarcacions durant l'última regata. En el que ha estatun símil de la sèrie final, Espanya sempre ha anat al davant.Al mar i al marcador. Les'Xiquitas Team' han guanyat la primera i la tercera regates, i Austràlia ha empatat les dues vegades, de manera que l'última carrera era la definitiva.

Echegoyen, Toro i Pumariega fa només tres anys que competeixen i han aconseguit eltriomf més espectacular de la seva encara curta carrera. Handebutat en uns Jocs Olímpics i ja s'han endut l'or. A ritme de reggaeton, la música que escolten habitualment abans de cada regata, i la que escoltaran en les llargues celebracions que s'auguren en terra ferma.