LLIGA NORD-AMERICANA

Marc Gasol lidera el triomf dels Grizzlies

El pivot català aporta 11 punts a la victòria davant els Lakers a Los Angeles (99-109)

zentauroepp41425176 memphis grizzlies  marc gasol  center  loses the ball as he 171228093436

zentauroepp41425176 memphis grizzlies marc gasol center loses the ball as he 171228093436 / Jae C Hong

2
Es llegeix en minuts

Marc Gasol s'ha encarregat de tenir protagonisme en totes les facetes del joc i ha permès al seu equip, els Grizzlies de Memphis, vèncer a domicili els Lakers de Los Angeles (99-109) i ser l'espanyol més destacat en la jornada de la NBA. El pivot català ha aportat 11 punts en els 32 minuts que ha jugat en el duel d'equips perdedors de la Conferència Oest.

El jugador de Sant Boi ha anotat 4 de 10 tirs de camp, ha fallat els dos intents de triple que ha fet i ha encertat (3 de 3) des de la línia de tirs lliures. L'internacional català ha tingut una destacada actuació defensiva (ha capturat 8 rebots i un altre d'ofensiu), ha repartit cinc assistències, ha posat tres taps, va perdut quatre pilotes i ha comès quatre faltes personals.

La jornada de la resta d'espanyols

També ha disfrutat del triomf l'ala pivot montenegrí-espanyol Nikola Mirotic, que ha jugat 25 minuts i ha aportat quatre punts durant els 25 minuts que ha estat a la pista del United Center, on els Bulls s'han imposat 92-87 als Knicks de Nova York.

Mirotic ha seguit de reserva i ha anotat 2 de 4 tirs de camp, ha fallat un intent de triples i no ha anat a la línia de personal, però ha capturat vuit rebots (tots defensius), ha donat dues assistències, ha tingut una pèrdua de pilota i ha comès cinc faltes personals.

Ostracisme de Willy Hernangómez

El seu company amb la selecció d'Espanya, el pivot Willy Hernangómez, ha seguit un altre partit més sense jugar amb els Knicks per decisió de l'entrenador Jeff Hornacek. Hi ha hagut duel de jugadors espanyols en el partit que els Thunder d'Oklahoma City han guanyat de locals per 124-107 contra els Raptors de Toronto.

L'escorta Álex Abrines ha jugat set minuts com a reserva dels Thunder i se n'ha anat amb l'única producció d'haver comès dues faltes personals, mentre que l'ala pivot congolès-espanyol Serge Ibaka ha tingut més protagonisme com a titular dels Raptors, encara que la seva aportació de set punts en els 27 minuts que ha estat a la pista tampoc no ha evitat la derrota.

Derrotes de Calderón i Ricky Rubio

Notícies relacionades

El base José Manuel Calderón ha seguit de titular dels Cavaliers de Cleveland, que s'han vist sorpresos per un millor joc ofensiu dels Kings de Sacramento, que han guanyat 109-95 els doble finalistes de la Conferència Est. Calderón ha jugat 23 minuts i ha aportat un punt, ha donat una assistència, ha perdut una pilota i ha comès una falta personal.

Un altre base espanyol que també ha tingut jornada perdedora ha sigut Ricky Rubio, que igual que Calderón ha seguit de titular, però el seu equip dels Jazz de Utah ha caigut derrotat de visitant per pallissa de 126-101 davant els Warriors de Golden State. Rubio ha aportat 10 punts a l'anotar 5 de 13 tirs de camp, ha fallat dos intents de triple, i no ha ant a la línia de personal.