LA JORNADA A LA NBA

Els Lakers acaben amb la ratxa triomfal dels Houston Rockets

Els Spurs de Pau Gasol guanyen a Portland gràcies a 20 punts i 17 rebots del pivot català

zentauroepp41384482 los angeles lakers forward kyle kuzma  0  looks to pass unde171221105709

zentauroepp41384482 los angeles lakers forward kyle kuzma 0 looks to pass unde171221105709 / Michael Wyke

1
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

Els Rockets no coneixien la derrota des del 14 de novembre. Els seus partits, malgrat les complicacions que poguessin sorgir, sempre acabaven igual: amb victòria. Fins aquesta matinada, quan els Lakers han posat fi a la ratxa de 14 victòries consecutives dels de Houston

Els visitants s'han imposat (116-122) als líders de la Conferència Oest amb una gran tasca col·lectiva liderada per Kyle Kuzma, que amb 38 punts, 7 triples, 7 rebots i 4 assistències ha sigut el gran protagonista. Corey Brewer s'ha sumat a la festa amb 21 punts, però el lideratge de l'equip ha quedat en mans de Lonzo Ball (16 punts, 9 rebots i 7 assistències), capaç de fer brillar l'atac dels Lakers en una altra gran nit de James Harden.

Joventut contra experiència

Harden, el líder dels Rockets, va d'exhibició en exhibició. El seu fort són les grans anotacions, anar trencant rècords i estadístiques a base de cistelles. Amb això, el seu equip sol tenir pràcticament garantida la victòria. Així, aquesta temporada els de Houston no han perdut cap partit amb ell a la pista. Però aquesta vegada, tres roockies (Lonzo Ball, Hart i Kuzma) i un jugador de segon any (Ingram) han pogut superar els 51 punts de Harden.

Han sortit al quintet inicial dels Lakers i s'han imposat als Rockets amb una defensa espectacular i un 43% d'encert en els llançaments (15/35 en triples).

La nit de Pau Gasol

Notícies relacionades

Els Spurs de Pau Gasol també s'han emportat la victòria (91-93 contra el Portland de San Antonio). I ho han fet gràcies a l'actuació del pivot català, que ha tornat a ser el Gasol de les grans ocasions. Ha sumat 20 punts, 17 rebots, 5 assistències i dos taps; a més d'aliar-se a la perfecció amb el seu company LaMarcus Aldridge (22 punts, 8 rebots i 3 taps).

Ells han sigut els protagonistes d'una victòria que els Spurs s'han emportat a l'últim moment després que el jugador del Portland McCollum fallés el triple decisiu. Però el triomf no ha arribat per sort sinó que s'ha fonamentat en un gran treball de joc interior en què Gasol ha sigut determinant.