El valuós Durant

Golden State derrota Cleveland en la final de la NBA i l'aler és escollit millor jugador al dominar els partits amb el seu immens talent

 

  / KELLEY L. COX

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Quan Kevin Durant va anunciar l'estiu passat que abandonava la franquícia d'Oklahoma i s'enduia el seu immens talent als Golden State Warriors, se'l va acusar d'agafar un camí fàcil per conquistar el seu primer anell de la NBA. Unir-se a Stephen Curry, Draymond Green o Klay Thompson, a l'equip que havia batut la millor marca de victòries i derrotes de la història la temporada anterior, no semblava, certament, una jugada de risc.

L'únic que Durant no s'hi va incorporar per ser un més. Durant va fer notar la seva presència d'una manera bestial durant tota aquesta campanya i en la final va dominar els partits com la superestrella que és. Finalment, després de gairebé una dècada a la NBA, es va poder proclamar campió al derrotar els Warriors als Cavaliers per 129-120 en el cinquè partit (4-1 en la sèrie). Durant va ser escollit el jugador més valuós (l'MVP).

 

L'aler dels Warriors va combinar una defensa tenaç amb un recital ofensiu enlluernador. Entre ell i Curry van empetitir Cleveland. Lebron James va jugar una magnífica final, però el tàndem dels Warriors és d'una altra galàxia. "Es posa de meravella guanyar un campionat amb aquests nois. No puc esperar a celebrar-ho durant tota la nit; bé, potser tot l'estiu", va fer broma Durant envoltat de confetis.

Els jugadors dels Warriors anuncien que no aniran a veure Trump a la Casa Blanca

L'aler volia tant aconseguir aquest títol que li faltava que, segons va confessar, gairebé no va poder dormir les dues nits anteriors. No obstant, l'ansietat no li va passar factura. En aquest cinquè partit va fer 39 punts. Al llarg de la final ha fet una mitjana de 32,5, sisè jugador de la història que supera la trentena de mitjana en una final. "¿M'està passant realment?", es va dir a si mateix a la pista quan el matx s'acostava a la resolució.

UN VIATGE QUE HA VALGUT LA PENA

Notícies relacionades

Tot i les crítiques estiuenques, tot i rearmar un exèrcit sobrat de munició atòmica, el viatge des d'Oklahoma ha valgut la pena. Només calia veure la cara d'extrema felicitat de la seva mare, Wanda, enmig de la pista, potser la mare més famosa de la NBA des que el mateix Durant la va homenatjar en públic, "una MVP real", va dir, al recordar que va tirar endavant sense parella ni ajuda de ningú a ell i el seu germà en la màxima pobresa. 

Durant i els seus companys no compartiran aquesta felicitat amb el president dels EUA. L'equip campió acostuma a visitar la Casa Blanca a mitja temporada següent. Ells no ho faran, segons van anunciar ahir mateix. Els jugadors de la NBA no suporten per regla general Donald Trump i els Warriors no en són cap excepció.