NBA

Els Spurs deixen sense premi l'exhibició de Marc Gasol

San Antonio venç per 111-82 amb 32 punts del pivot dels Grizzlies

Els Spurs deixen sense premi l'exhibició de Marc Gasol

LARRY W. SMITH (EFE)

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Marc va guanyar el pols entre els germans Gasolgermans Gasol, però els Spurs es van emportar la primera batalla davant els Grizzlies i van iniciar amb pas arrasador el camí dels 'play-off' de la NBA adjudicant-se amb tanta claredat el triomf per 111-82 que no va deixar gaires dubtes sobre el seu favoritisme.

No se li pot demanar gaire més a Marc Gasol, que es va convertir en un dels jugadors del partit, amb una actuació superlativa. El pivot dels Grizzlies va acabar amb 32 punts (el seu rècord anotador als 'play-off') amb un 3 de 3 en triples, 5 rebots, 2 assistències i 2 taps en 34 minuts, Va ser un malson per a la defensa dels Spurs, que no el van poder parar ni amb Dedmon, ni amb el seu germà Pau, que va tenir un paper secundari (6 punts, amb dos triples i 4 rebots en 25 minuts) ni amb LaMarcus Aldridge, que també ho va intentar.

LEONARD, DOMINADOR 

El problema és que va ser l'únic que va estar a l'altura als Grizzlies i això el va portar a mirar-se l'últim quart des de la banqueta, amb el partit ja resolt (84-64, al final del tercer quart), mentre els Spurs, que es van saber recuperar d'un inici molt discret de partit (9-22), van comptar amb una excel·lent actuació de Kawhi Leonard, 32 punts, 5 assistències, 3 rebots i 2 robatoris, a més de 20 punts i 6 rebots de LaMarcus Aldridge i 18 del base francès Tony Parker.

Els Cavaliers també es van adjudicar el primer partit davant els Pacers per 109-108, encara que amb molt patiment, malgrat els 32 punts, 13 assistències i rebots de Lebron James en el partit de 'play-off' 200 de la seva carrera. Els Pacers van disposar de l'última possessió, però no la van saber jugar per al seu home més encertat, Paul George, que va anotar 29 punts. La defensa dels Cavs li va negar aquesta opció i va haver de jugar-l'hi CJ Miles, que va fallar.

Toronto, el grec Giannis Antetokounmpo va ser l'heroi de la victòria dels Bucks per 83-97 a la pista dels Raptors. L'aler de 22 anys va anotar 28 punts, 8 rebots i 3 assistències per dominar un partit en què només DeRozan (27 punts, 8 rebots) va aconseguir donar-li rèplica, en un enfrontament que ampliava la maledicció de l'equip canadenc a les eliminatòries pel títol.

MOR LA GERMANA D'ISAIAH THOMAS

Notícies relacionades

La primera jornada va tenir una notícia tràgica. La mort de la germana d'Isaiah Thomas, el base dels Boston Celtics, en un accident de trànsit. Les primeres informacions apunten que la germana del jugador, Chyna Thomas, de 22 anys, va perdre el control del seu vehicle en una carretera que porta de Tacoma a Seattle.

"Estem profundament entristits per la tràgica desaparició de Chyna. Els pensaments i les pregàries dels treballadors del nostre club estan amb Isaiah i la seva família", va publicar en un comunicat la franquícia de Boston, que no va aclarir el dubte de si el jugador estaria aquest diumenge amb els Celtics en el primer partit de la sèrie davant els Chicago Bulls.