Pau Gasol es fractura una mà i és baixa indefinida a la NBA

Ricky es lesiona i Marc queda fora de l''All-Star', de moment

San Antonio Spurs center Pau Gasol, of Spain, comes back down the court after missing a free throw during overtime in the team’s NBA basketball game against the Atlanta Hawks, Sunday, Jan. 1, 2017, in Atlanta. Atlanta won 114-112 in overtime. (AP Photo/John Amis)

San Antonio Spurs center Pau Gasol, of Spain, comes back down the court after missing a free throw during overtime in the team’s NBA basketball game against the Atlanta Hawks, Sunday, Jan. 1, 2017, in Atlanta. Atlanta won 114-112 in overtime. (AP Photo/John Amis) / AP / JOHN AMIS

2
Es llegeix en minuts
ÀLEX SOLER / BARCELONA

La nit no podria haver anat pitjor per als espanyols a la NBA. Tot el que podia sortir malament, va sortir malament i només hi va haver notícies negatives. En primer lloc, els Hernangómez van perdre. Els Washington Wizards es van encarregar d'emportar-se el triomf a la pista dels Knicks, de Willy Hernangómez, per 113 a 110. Després, Juancho correria la mateixa sort davant uns Spurs sense Pau i els seus Denver Nuggets se'n van anar de San Antonio amb la derrota per 118 a 104. Pel que fa a resultats, els espanyols que van jugar se'n van anar de buit.

¿Per què no va jugar Pau Gasol davant els Nuggets? Perquè va tenir la mala sort de patir un petit cop en l'escalfament. Petit, però que li va deixar de propina una fractura al quart metacarpi de la mà esquerra, que l'apartarà de les pistes de forma indefinida. De moment, no es coneix la durada de la lesió i, aquest divendres, se li faran les proves necessàries per determinar si necessita intervenció quirúrgica i per estimar un temps de recuperació. 

El jugador de Sant Boi pateix així un dur revés quan estava totalment integrat en la dinàmica del seu nou equip fent una mitjana d'11,7 punts, 7,9 rebots -el primer del seu equip- i 1,2 taps -també liderant el seu conjunt. 

Malgrat la lesió i la seva baixa, els Spurs es van imposar als Denver Nuggets amb una altra exhibició de Leonard, amb 34 punts, i la incursió inesperada del 'rookie' (principiant) Dejounte Murray -29 de l'últim Draft-, que va firmar 24 punts. Els 35 punts i 12 rebots de Jokic, de 21 anys, per als Nuggets, no van evitar que San Antonio s'imposés amb solvència (118-104).

RICKY TAMBÉ ES LESIONA

Tot i que va ser una lesió molt més lleu que la de PauRicky Rubio va haver d'abandonar el parquet a la mitja part per un cop al maluc esquerre. Encara no es coneix l'existència o abast d'una possible lesió però el cop va perjudicar un partit en què ja acumulava 4 punts i 4 assistències. Amb les notícies i els rumors del possible traspàs a un altre equip, el base de Minnesota va caure quan estava en més bona forma. 

Sense ell, els Wolves van ser capaços d'aconseguir la victòria davant uns Clippers sense Paul per 101 a 104. Towns va tornar a carregar-se l'equip a l'esquena i va firmar 35 punts, 12 rebots i 5 assistències per no donar opcions als angelins. Els de Minnesota van posar un quintet joveníssim a la pista -Kris Dunn (principiant) era el més gran amb 22 anys- i malgrat això, el bon joc del seu pivot, escudat per Wiggins (27), va ser suficient per seguir somiant amb colar-se en els 'play-offs'.

MARC, FORA DE L''ALL-STAR'

Notícies relacionades

Per acabar amb el pitjor dijous des del 24 d'octubre de 1929 -quan Wall Street va caure i va provocar la pitjor crisi dels Estats Units-, aquesta jornada es van donar a conèixer els quintets inicials per a l''All-Star Game' (Partit de les Estrelles) del 2017. Marc Gasol, que està protagonitzant una de les seves millors campanyes a la NBA, es va quedar fora acabant setè en la classificació de pivots de l'Oest en la votació popular. 

De moment, el mitjà dels Gasol estarà fora del partit tret que els entrenadors l'elegeixin per ocupar un lloc a la banqueta el pròxim dia 26. Els altres espanyols ni tan sols van ser Top 10' en cap posició. A l'OestCurry, Harden, Kawhi Leonard, Kevin Durant i Anthony Davis seran els titulars. Per l'Est, començaran Kyrie Irving, DeMar DeRozan, LeBron James, Jimmy Butler Giannis Antetokounmpo.