Victòria de Pau i homenatge a la llegenda

Els Spurs van tornar a guanyar i van retirar el dorsal del seu millor jugador, Tim Duncan, retirat al juny

alsoler36666033 san antonio spurs  tim duncan listens while special guests s161219094242

alsoler36666033 san antonio spurs tim duncan listens while special guests s161219094242 / Darren Abate

2
Es llegeix en minuts
ÀLEX SOLER / BARCELONA

El 1997, els Spurs de San Antonio, amb Popovich estrenant banqueta, van decidir donar-li l'oportunitat a un noi que havia enlluernat a la Universitat Wake Forest. Un xaval alt que jugava a bàsquet des de feia uns anys i que, abans de conèixer l'esport de la cistella, es va preparar a les illes Verges per nedar a Barcelona 92. Poc es podia imaginar aquest debutant, anomenat Tim Duncan, que es convertiria en un dels millors, sinó el millor, ales pivot de la història de la competició, emblema d'un equip guanyador des del 1997 i cara d'un conjunt que, sense ser notori, guanyava sense parar.

Abans de l'homenatge que la franquícia texana tenia preparat per a la seva llegenda, els Spurs 'post-Duncan' havien de jugar un partit contra els New Orleans Pelicans. Al final, 113-100 per als locals sense despentinar-se gaire. Anthony Davis no va estar gens encertat i en conseqüència, l'equip de Louisiana no va tenir cap oportunitat davant uns San Antonio resolutius i eficients. Al final de la primera part, els texans ja guanyaven 61-49, ampliat a 92-71 quan va acabar el tercer període. Els Spurs es van valer d'un rebot ofensiu contundent, punts en segones oportunitats, tirs oberts i l'encert dels seus jugadors per resoldre el partit.

Cap titular va necessitar desgastar-se, no va arribar cap als 30 minuts. Pau Gasol, perfecte, va anotar set punts, va donar 4 assistències i va atrapar 14 rebots, el seu màxim de la temporada. Aldrige (22 punts+ 7 rebots), Toni Parker (12 + 6 assistències) i Ginobili (17 punts) van ser els millors dels locals per culminar la victòria prèvia a l'homenatge que retiraria el dorsal de Tim Duncan i el penjaria al sostre de l'AT&T Center de San Antonio. Etern.

ELS GRIZZLIES TORNEN A CAURE

Notícies relacionades

Conley va tornar divendres i tots pensaven que els Grizzlies, que guanyaven sense ell, serien letals. Error. La franquícia de Tennessee es va trobar amb un partit dels que guanya sempre però que no va poder concretar. Van ser millors, però, que els seus rivals, els Utah JazzMarc Gasol i els seus van atrapar més rebots ofensius, van perdre menys pilotes i van tirar moltíssim més. Tot i així, un discret 30% en els tirs de camp els van sentenciar en un partit físic i ajustat. Al final, 73-82 per als Utah Jazz al FedEx Forum de Memphis.

SERGIO GUANYA, IBAKA PERD

Sergio Rodríguez i els seus Sixers van aconseguir una valuosa victòria a la seva pista davant els Brooklin Nets per 108-107. 'El Chacho' va aportar nou punts, dos rebots i cinc assistències a la victòria per la mínima del seu equip. Per la seva part, els Magic d'Ibaka van perdre davant els Toronto Raptors a casa per 109-79. Una escombrada dels canadencs a Florida amb un bon Ibaka, que va sumar 10 punts, quatre rebots i cinc taps, però que no va aconseguir que el seu equip plantés cara a uns explosius Raptors