Marc Gasol i un altre triple decisiu destrossen el millor equip de la NBA

Marc i Conley treuen la força per guanyar els Clippers a casa seva i Pau Gasol firma el seu millor partit de la temporada

/ AFP / HARRY HOW

2
ÀLEX SOLER / BARCELONA

Una altra vegada Marc Gasol. L'incontestable pivot dels Memphis Grizzlies ha tornat a fer-ne de les seves per guanyar rl millor equip de la NBALos Angeles Clippers. Els angelins rebien la franquícia de Tennessee amb un rècord de 10-1 en el que significava el millor inici de la seva història. Liderats per Chris Paul i per un Blake Griffin que estava mostrant el millor nivell de la seva carrera, els 'ossos' han guanyat amb el seu estil, patint i esgarrapant al final.

El partit ha sigut una batalla. Entre els dos conjunts hi ha tensió des dels 'play-off' del 2012 i el 2013 on van protagonitzar partits memorables. Els Clippers han mostrat el seu joc: ferris en defensa, espectaculars en atac i queixosos davant els àrbitres. Les protestes ja són la senya d'identitat dels angelins i per això, entre moltes altres coses, són una de les franquícies més odiades de la competició. Els Grizzlies també han desplegat la seva personalitat, a poc a poc, atac rere atac, per intentar dominar als dos costats. A la primera part, que ha acabat 46-61 per als de Memphis, ja s'ha vist que no eren allà per concedir res.

FINAL APOTEÒSIC

Quan faltava un minut i mig per al final, els dos equips estaven igualats i intercanviant-se el liderat del partit. Els Clippers han aconseguit avançar-se però, en lloc d'enfonsar-se, els Grizzlies han remuntat. En una jugada de manual, Conley, que ha acabat amb uns números increïbles (30 punts, 8 assistències i 5 rebots), s'ha emportat el seu defensor i ha atret DeAndre Jordan, que cobria en Marc. Llavors, ha obert per al català perquè, a la cara del pivot angelí, llancés un triple que sentenciaria els Clippers. Llavors, Gasol (26 punts, 6 rebots i 6 assistències) ha expulsat la ràbia acumulada amb un ball que significava un gran triomf. Els californians no han sabut reaccionar i Redick ha comès un error que li ha fet perdre la pilota i les opcions d'anotar. Final, 107-111.

EL MILLOR PAU

Els San Antonio Spurs han tornat a guanyar davant els Sacramento Kings (105-110). Els de Texas no paren de sumar victòries i ja estan tercers a l'Oest. Aquesta vegada, Pau Gasol ha sigut el millor dels Spurs hi ha sumat 24 punts, 9 rebots i 2 taps en els 31 minuts que ha estat sobre el parquet. Leonard (20) i Aldridge (21) aquesta vegada han sigut els seus escuders. Els de Sacramento no han pogut fer res per evitar la derrota i només han donat guerra en el segon quart amb els suplents a la pista.

RÈCORD DEL 'CHACHO'

Els Sixers de Sergio Rodríguez han aconseguit la seva segona victòria de la temporada davant els Wizards de Washington i l'espanyol ha igualat la seva millor marca d'assistències personals a la NBA, amb 12.