Wade se'n va a Chicago i Calderón als Lakers

El jugador extremeny és traspassat a la mítica franquícia californiana per fer lloc a l'exestrella de Miami

ccarrillo34417676 mia13 chicago  il  ee  uu   22 1 fotograf a de archivo del 2160623124710

ccarrillo34417676 mia13 chicago il ee uu 22 1 fotograf a de archivo del 2160623124710 / KAMIL KRZACZYNSKI

1
Es llegeix en minuts

Dwyane Wade tanca una etapa transcendental als Miami Heat i parteix rumb als Bulls de Chicago, ciutat on va néixer. Aquest traspàs provoca que José Calderón vagi a Los Angeles Lakers. Calderón havia sigut desplaçat aquest estiu als Bulls des dels New York Knicks com a moneda de canvi en el fitxatge de Derrick Rose per la franquícia novaiorquesa.

Els Lakers seran per a Calderón el seu cinquè equip en 12 temporades a la NBA. En la mítica entitat californiana, el base extremeny, de 34 anys, esgotarà l'últim any del seu actual contracte, a raó de 7,7 milions, i complementarà el jove D'Angelo Russell en la direcció de l'equip. Anteriorment ha jugat per a Toronto, Detroit, Dallas i Nova York. A Chicago a penes ha durat dues setmanes.

GRAN PALMARÈS

Segons el Miami Herald, Wade, que ha sigut 12 vegades 'All Star' de la NBA, ha arribat a un acord de 47,5 milions de dòlars (és a dir, uns 43 milions d'euros) per dues temporades amb els Bulls.

Amb aquesta decisió, Wade abaixa el teló a 13 temporades amb els Heat, on era una part fonamental dels tres títols aconseguits, dos d'ells amb Lebron James com a company.

Wade, que ja té 34 anys, compensa amb aquest contracte la retallada que va patir a Miami el 2010 per permetre a la franquícia fer lloc davant el límit salarial.

"NO HA SIGUT FÀCIL"

Notícies relacionades

Al llarg de la seva carrera a la NBA ha tret una mitjana de 23.7 punts i 5.8 rebots durant la seva carrera a la NBA. Wade és el segon gran nom que canvia d'equip aquesta setmana a la NBA després de Kevin Durant d'Oklahoma City als Golden State Warriors.

“No ha sigut una decisió fàcil però crec que faig el millor per a mi i per a la meva família", ha dit Wade en una carta. "Vaig créixer veient els Bulls i això em va fer somiar ser jugador de bàsquet. Mai he oblidat d'on vinc i sóc feliç per tenir l'oportunitat de jugar per a l'equip que em va inspirar en la meva infància".