Iniciativa britànica

El ministre d'Exteriors britànic suggereix la construcció d'un pont que connecti amb França

Durant la cimera que ha reunit els primers ministres de França i el Regne Unit, Boris Jonhson ha proposat aquesta iniciativa per incrementar el turisme i el comerç després del 'brexit'

britain france 50136-44581

britain france 50136-44581 / Stefan Rousseau (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d'Afers Exteriors del Regne Unit, Boris Johnson, ha suggerit durant la cimera de seguretat, immigració i cooperació que ha tingut lloc aquest dijous i que ha reunit la primera ministra britànica, Theresa May, i el dirigent francès Emmanuel Macron, la necessitat de la construcció d'un pont entre la Gran Bretanya i França després del brexit.

Durant la jornada, segons ha confirmat el diari britànic The Daily Telegraph, el ministre d'Exteriors s'ha acostat a Macron i li ha comentat que "li semblava ridícul que els dos països estiguessin connectats per una sola línia fèrria" i li ha esmentat la idea de construir una segona via de connexió, i el mandatari francès li ha respost afirmativament. "Hi estic d'acord. Fem-ho", ha contestat Macron segons el mitjà britànic.

Eurotúnel, només el primer pas

A més, Johnson, que va ser un dels principals defensors de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) durant la campanya per al referèndum el 2016, ha tornat a suggerir aquesta idea a través d'una publicació al seu compte de Twitter. "El nostre èxit econòmic depèn de les bones infraestructures i connexions. ¿L'Eurotúnel hauria de ser només un primer pas?", ha reiterat el britànic a les xarxes socials.

Avui dia, l'Eurotúnel és l'única construcció que travessa el canal de la Mànega i que comunica el Regne Unit amb França. Es tracta d'un túnel ferroviari, que funciona des del 1994, i el seu trajecte en tren té una durada d'uns 35 minuts.

Oportunitat per incrementar el turisme

Notícies relacionades

No és la primera vegada que apareix la idea de construir un pont que travessi el canal. El 1981, es va presentar un projecte que aspirava a construir aquesta infraestructura. No obstant, la proposta va ser anul·lada per ser “poc pràctica” i dificultar la navegació de les embarcacions al mar.

Encara que Johnson no ha especificat els detalls de la seva proposta en públic, The Daily Telegraph ha assegurat que el ministre creu que el pont, que estaria finançat pel sector privat, significaria una oportunitat per incrementar el turisme i el comerç després de la sortida de la UE.