CAOS PER LA METEOROLOGIA

Una forta tempesta causa almenys sis morts a Holanda i Alemanya

Les potents ràfegues de vent, de fins a 140 quilòmetres per hora, obliguen a suspendre el trànsit aeri i els trens de llarga distància al nord d'Europa

mbenach41658754 epa4961  dortmund  alemania   18 01 2018   un  rbol ca do so180118183216

mbenach41658754 epa4961 dortmund alemania 18 01 2018 un rbol ca do so180118183216 / FRIEDEMANN VOGEL

1
Es llegeix en minuts
Reuters / Amsterdam

Almenys tres persones han mort aquest dijous a Holanda i tres més a Alemanya després que potents vents hagin arrencat arbres, tret camions de la carretera i obligat a cancel·lar centenars de vols.

A Holanda, l'aeroport de Schiphol (Amsterdam) ha suspès breument tot el trànsit aeri després de registrar-se ràfegues de vent de fins a 140 quilòmetres per hora al llarg de la costa.

Almenys 260 vols han sigut cancel·lats i la caiguda parcial d'alguns sostres ha obligat a tancar les terminals aèries. Els serveis de tren nacionals i molts serveis d'autobús i tramvia han quedat paralitzats després que s'emetés la màxima alerta meteorològica.

La policia ha assenyalat que tres persones han mort per la caiguda d'arbres o runa en incidents separats.

Contenidors tirats a terra

Rotterdam, la força del vent ha tirat a terra alguns contenidors de transport del port, i sostres sencers han sigut arrencats de les cases. Schiphol ha informat més tard que alguns vols es reprendrien a mesura que la tempesta avancés cap a l'interior, però que hi hauria notables demores.

A Alemanya, un home de 59 anys ha mort per la caiguda d'un arbre a Emmerich, a prop de la frontera holandesa, ha informat un portaveu municipal, i un camioner de 68 ha mort en un accident relacionat amb la tempesta a Lippstadt (oest d'Alemanya), segons ha informat la policia.

A Bad Salzungen, un bomber de 28 anys ha mort quan un arbre li ha caigut a sobre mentre intentava ajudar una dona que havia quedat atrapada al seu cotxe per arbres caiguts. Al Rin del Nord-Westfàlia, l'estat alemany més poblat, 41 persones han resultat ferides en accidents relacionats amb el temporal.

Dos 'länder' sense electricitat

Unes 100.000 persones d'aquest land i de la Baixa Saxònia, al nord del país, s'han quedat sense electricitat, ha informat un portaveu de la companyia elèctrica Westnetz, que ha afegit que esperava restablir el subministrament en qüestió d'hores, sempre que la tempesta no causés més danys.

L'operador ferroviari alemany Deustche Bahn ha assenyalat que havia suspès gairebé tots els seus serveis de llarga distància a causa del temporal i que s'esperaven noves interrupcions divendres.

Notícies relacionades

Els trens regionals també han quedat interromputs al nord i est d'Alemanya i en altres àrees. A través d'un comunicat, l'operador ferroviari ha declarat que només un nombre limitat de trens operaven en rutes internacionals, i que s'havien enviat equips d'emergència per actuar davant els desperfectes ocasionats.

Alguns ponts i trams de carreteres han sigut tancats a Renània-Westfàlia, i a Munic, vuit vols interiors de l'aerolínia Lufthansa també han sigut cancel·lats, ha informat l'operador de l'aeroport.